USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Жеки саботують створення ОСББ, - голова об’єднання у Луцьку

23 Травня 2016 14:02
Подальшу долю житлового фонду в Луцьку мають вирішити мешканці, інакше це за них зробить місцева влада. Втім, як показує реальний стан справ, міська влада зацікавлена в збережені монополії жеків.

Круглий стіл на тему «Реформування житлово-комунального господарства міста» відбувся сьогодні, 23-го травня, в Луцькій міській раді.

Перед присутніми виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась та повідомив, що вони націлилися провести пропаганду реформи.

«Через тиждень проведемо серйозну агітацію щодо створення ОСББ. Чому запізно? Бо досі не все врегульовано у законодавчому комлексі», - повідомив посадовець.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ В ЛУЦЬКУ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ МОНОПОЛІЯ ЖЕКІВ

З цього приводу перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що популяризувати будуть різні форми управління будинками.

«Дійсно, жеки не вели інформаційну пропаганду, однак могли б це робити. Ми пропонуємо людям усі варіанти, які на сьогодні можливі: ЖКП, створення ОСББ чи обрання управителя. Тому й розпочинаємо інформаційну кампанію», - розповів Яковлев.

Та додав, що наразі вже є ряд будинків, які вибирають своїми управителями той самий жек, який їх обслуговував раніше, мовляв, лучан влаштовує така ситуація.

Натомість депутат Павло Данильчук дорікнув чиновникам, що на круглий стіл не запросили голів ОСББ. Відтак, надав слово чи не єдиному присутньому голові ОСББ «Карпенка-Карого, 9» Валерію Корпачу.

«Зараз відбувається саботаж створення ОСББ жеками, які не передають усю документацію на будинки. Серед інших є й такі проблеми, що ми, наприклад, маємо щитові, але не маємо до них доступу. Не дай Боже буде якась пожежа, то ми навіть не зможемо відключити постачання електроенергію у будинок», - розповів Корпач.

На це Яковлев зауважив, що немає таких великих проблем, про які говорить Корпач і всі ці питання вирішуються.

Відзначимо, що коли депутат міськради розповідав про необхідність присутності у цій дискусії голів ОСББ, то секретар Луцькради Юлія Вусенко суперечила йому, мовляв, вони свою роботу вже зробили, тому їх сюди не запрошували.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГОЛОВНЕ, ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО НОВІ ПРАВИЛА ЖКГ

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти спільним майном. Однак, наразі чіткого роз’яснення немає, що саме визначає цей закон. Зокрема, уже відомо, що до 1 липня 2016 року українці мають час, щоб створити ОСББ та взяти управління в свої руки, або обрати того, хто буде керувати будинком. Якщо цього мешканці не зроблять, то орган місцевого самоврядування призначить «управдомів» сам і ними будуть сьогоднішні ЖКП.

Відтак, залишається під питанням, чому рекламна компанія щодо створення ОСББ у Луцьку відбудеться так пізно. Дехто вважає, це зроблено для того, аби лучани не встигли дізнатися про переваги ОСББ і вибір за них зробила Луцька міська рада.

Окрім того, як поінформували під час зустрічі, на даний час 260 будинків у Луцьку вже створили ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Павло Показати IP 23 Травня 2016 15:13
А що поміняється?? ЧИМ це краще для мешканців і які мінуси???????
Просто лучанин до Павло Показати IP 23 Травня 2016 16:47
А нічим. Просто самий смикалистий - керівник осбб- буде красти, а не голова жека. От і вся суть.... А ще Приват банк буде мати нових клієнтів.
Лучанка Показати IP 23 Травня 2016 15:45
Вони то закон прийняли у цій верховній клоунаді, але механіхму дії його нема. А хто такі ОСББ.Це стихійне створення, обрання якогось придурка,щоб управляв будинком.у ЯКОГО НІ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ, Ні обліку ФІНАСІВ, НІ УМА НЕМА. Держава відмовляється від усього і омиває руки. Є мої знайомиі,що створили в одних цей управитель вкрав гроші і печатку та втік, а в других ні толку, ні відповідальності нуль.Ліфти ремонтувати держава не хоче,бо часна фірма,біда чорна.Тепер збирають гроші на ремонт ліфта, у підвалі порвало трубу,аварійка не хоче їхати, бо нема укладеного договору,гроші платити треба,як приїде.А цього управителя,який зробив собі заробітну плату 10 тисяч, і має всі гроші наші та витрачає,як йому заманеться нема. А,що саме головне, ні він, ні ті кого він обрав не підчиня.ться нікому. У міську раду не пожалуєтесь,бо вони не несуть відповідальності тепер ні за що,бо ви приватний будинок. Так, що робіть висновки.Бо це ж не ЖЕК,де працює круглосуточно аварійна служба.Так,що це тупик.Не дай Боже ці ОСББ створювати.ЖЕКІВ ніхто не відмінить,бо це нереально.
до лучанки до Лучанка Показати IP 24 Травня 2016 10:07
от мені цікаво...скільки в місяць повинно збирати ОСББ коштів, якщо заробітна плата голови ОСББ 10 тис.? Діючий тариф за утримання будинку, якщо мені не зраджує пам"ять, 2,1 грн/м. кв.. Будинок на 3 підїзди в місяць здає 10-14 тис. грн. Виходить практично вся сума йде на зарплату голові ОСББ?? Думаю, шановна лучанка, що ви, м"яко кажучи, не зовсім володієте питанням. А відверто складається думка, що ви чули дзвін та не знаєте звідки він.
Лучанка Показати IP 23 Травня 2016 16:28
Для людей-це повна яма це ОСББ. Ви виберете якогось управляючого, який взагалі не має ніякого уявлення про управління будинком.Від нас відмовиться повністю держава,будинок буде сам.бо ми приватна власність.За все потрібно буде платити зі свого кармана.Потрібно укласти доовори зі всіма структурами,якщо цей управляюючий має хоч клепку в голові. А він її точно не має.Бо це зробити дуже складно.Ото ж він буде діяти на свій розсуд.Гроші наші буде використовувати як хоче і де хоче сам.Вплинути на нього ми не зможемо,бо він мав нас далеко. Собі і своїм кого він бере в помічники зробить зарплату в 10 тисяч. А ви будете платити все зі свого кармана.Бо ні аварійка, ні слюсаря, електрика а де вони,що з ЖЕКУ прийдуть вас.Ні? Так,що будете ремонтувати все самі. На 33 кв. вкрав всі гроші і печатку голова ОСББ і втік,досі шукають. Не дай Боже створювати
луцьк до Лучанка Показати IP 23 Травня 2016 17:59
не переживай ЖКП і тебе ще переживуть, а ОСББ будуть працювати. Не суди всіх по собі, якщо хтось злодій - це не означає, що інші також... а платню встановлює правління, а не голова...
Олег Показати IP 23 Травня 2016 17:00
Тим, що до управління прийдуть всякі Остапи Бендери і будуть казати вам скільки платити, а ще будуть брати різні кредити від вашого мені і ви тоже будете платити...
fuygfuy Показати IP 23 Травня 2016 18:20
Якщо дійсно такі тупі як тут пишуть коменти то звичайно жах, а взагалі нічого страшного в створені осбб не має , а самі лише плюси ,а ви досі чекаєте що вам усе зробить держава , комунізм закінчивсь і про своє житло дбати потрібно самому.
Андрій Показати IP 24 Травня 2016 21:00
А чому фото нашого ОСББ ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus