USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку податківці оштрафували стоматолога-приватника майже на пів мільйона

19 Грудня 2023 16:56
За порушення законодавства у сфері РРО підприємця-стоматолога у Луцьку оштрафують майже на пів мільйона.

Про це інформує ГУ Державної податкової служби у Волинській області.

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту у листопаді провели фактичну перевірку медичного закладу в м. Луцьку, у якому здійснюється господарська діяльність із надання стоматологічних послуг, реалізації виробів медичного призначення та використовується реєстратор розрахункових операцій.

Під час перевірки медзакладу за місцем проведення розрахункових операцій встановлено та задокументовано факти проведення розрахункових операцій у безготівковій формі (із застосуванням електронного платіжного засобу) без застосування РРО та без видачі споживачам розрахункових документів встановленої форми та змісту.

Під час перевірки також встановлено порушення порядку ведення обліку товарних запасів (лікарських засобів та виробів медичного призначення) і продаж виробів медичного призначення, що не відображені в такому обліку.

Очікувана сума штрафних санкцій становить 456,3 тис. грн.

Читати ще: 30 років у Луцькій стоматполіклініці працювала людина з «липовим» дипломом

"Головне управління ДПС у Волинській області закликає платників єдиного податку 2-4 групи, які здійснюють розрахункові операції при реалізації товарів та послуг, задля уникнення застосування до них штрафних (фінансових) санкцій, проводити такі розрахунки винятково із застосуванням РРО/ПРРО", – йдеться у повідомленні.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Беззубий Показати IP 19 Грудня 2023 17:51
Це в нас так з конкурентами борються
Inna до Беззубий Показати IP 19 Грудня 2023 21:12
Це в нас так з хитро*опими борються, які державу намахують і рахують себе розумнішими за когось.Чомусь вчитель чи працівник держслужби офіційно сплачують податки і не з таких доходів, як в стоматологів-приватників.Одного оштрафують, можливо й інші задумаються!
Совість. Показати IP 19 Грудня 2023 20:37
Так в багатьох стоматклініках недають чеків . Вчора пломбував зуб у Престиждент, на Липинського 9, лікар взяв 1600грн, сказав кращий матеріал + робота. Ніяких чеків і ніякого прайса з цінами мені ніхто ненадав. Ми віримо лікарям на слово.
Andrij Показати IP 19 Грудня 2023 20:50
Перевiрте ще Ямришко на Стрiлецькiй, бо там взагалi бардак…..
Вік Показати IP 19 Грудня 2023 22:31
Люди створюють бізнес, вкладають кошти, будують клініки, купують дороге обладнання, створюють робочі місця, платять податки, а п***ри з податкової та інших "державних" інстанцій п'ють кров. Нема толку і не буде.
Inna до Вік Показати IP 19 Грудня 2023 22:57
Оштрафували безпідставно?Нема толку і не буде коли такі підприємці працюватимуть нечесно.Податкова штрафує -погано, бере хабарі, щоб не штрафувати- погано.Ви вже визначіться,що краще коли держоргани виконують свою роботу чи ні.А за того лікаря не хвилюйтесь...вони всі люди не бідні, він там не один мільйон не оподаткувавши вже заробив напевне.
ЛІкар до Inna Показати IP 20 Грудня 2023 12:04
таке може написати тільки податківець.... ну давайте порахуємо їх зобов'язали ставити РРО з минулого року загальна сплата податків без РРО (без працівників була +- 50 т. в рік. а зараз його оштрафували на 500000 тисяч у тебе є калькулятор вірніше мізки? у нього аби виручка в 2 мільйони в рік була а ми говоримо про ПРИБУТОК.... Показую на пальцях якщо порахувати , що один пацієнт в годину приносить виручки хай навіть 1000 грн. (а це БАГАТО) то при 252 робочих днях та при графіку 8 годин (це потрібно працювати як роботу) він отримує загальну виручку 2 016 000 з цієї суми сплатить податок, комуналку, оплатить матеріали, купить нове обладнання бо постійно щось зношується і чистими у кращому випадку залишиться тисяч 350 на рік!!! а це з розрахунку на місяць 30 тисяч (це навіть менше за зарплату типового керівника відділу з податкової) .... тому простіше працювати без вивіски....
Володимир Показати IP 19 Грудня 2023 23:12
Щоб збудувати сильну державу треба платити податки. Чесно. Кожному. А ми от не платили..обманювали..отримували в конверті..давали хабарі.( несплата податків то їрідна матінка хабарництва а шановна система адвокатури то рідний батько ). В результаті добудувались.....
Макар до Володимир Показати IP 20 Грудня 2023 13:21
Для того щоб побудувати сильну державу має бути рівність прав та обов'язків ДЛЯ ВСІХ не може бути так, що працює офшор для одних а для інших податкове зобов'язання по твоєму принципу того лікаря потрібно було взагалі розстріляти або в трудову колонію... покарання має бути але воно має бути АДЕКВАТНЕ ВЧИНЕНОМУ ПРОСТУПКУ!!!!
Ого Показати IP 20 Грудня 2023 00:30
Риба пасуться з голови. Хто придумав зарплати в конвертах? Єдиний податок мінімальний для базарників?
Валентин Показати IP 20 Грудня 2023 06:21
Взагалі цікаво, наче ж мораторій на перевірки ФОПів. Ну і економічна ситуація наче мала б лібералізацію стимулювати, бо не враховуючи бюджетних - робітників 6-7млн. (економічно неактивного і бюджетників - 19-20млн.) Цікаво чи попередньо були "попереджуючі" невеликі штрафи для виявлення і усунення порушень, чи одразу рахунок на 0.5млн.? Це міняє суть справи, бо знаючи нашу "піддатливу" законодавчу базу - порушення можна знайти завжди. Та і в статті невідома група оподаткування. Взагалі мова може не йти про перевищення ліміту річного доходу ФОПа (зараз вони підняті) отже не про "недооподаткування" як писали попередні коментарі. Коротше дуже цікаво, але хочеться конкретики, чисто знати чи дійсно були серйозні порушення чи це сезон жнив починається на фоні 40млрд. (в доларовому еквіваленті) діри в бюджеті на 2024рік.
Володимир до Валентин Показати IP 20 Грудня 2023 10:28
Сфера послуг для податківців це колондайк де проблему для підприємця можна зробити на рівному місці ... після введення РРО мова про спрощену систему це вже казка для вух іноземців як у нас все гарно... тому, що коли ти працюєш сам на себе (наприклад навіть не як стоматолог а на як сімейний лікар) і у тебе маса медичної документації, бухгалтерської та РРО то не помилитись фактично не можливо... тому якщо держава має бажання контролювати то зробіть УМОВИ для полегшення цієї роботи а оштрафувати відразу на 500!!!! тисяч це рівнозначно ліквідації одного ФОПа... ви цього прагнете? а за цим буде йти як в "цивілізованих" країнах черга до лікаря на місяця 2 наперед .... це просто маразм:( а знаєте, що саме цікаве що якби цей ФОП працював би нелегально то максимум що він би отримав це 340 грн. от і думайте....
Калькулятор Показати IP 20 Грудня 2023 12:43
Теперішня система оподаткування передбачає, що пп-шнік засвітить 20% від свого бізнесу, відповідно і створюють нереальний обєм податків для білого бізнесу. А як працювати далі висновок напрошується сам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus