USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Мюнхені жінкам почали частково оплачувати нічний проїзд на таксі

2 Березня 2020 22:20
У Мюнхені міська влада буде частково компенсувати жінкам витрати на таксі заради їх безпеки.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на DW, з 1 березня будь-яка жінка віком від 16 років може отримати у баварській столиці спеціальний ваучер на п’ять євро.

Скористатися знижкою можуть як мешканки Мюнхена, так і туристки. Головна умова – знижки поширюються на поїздки з 22 години до 6 години ранку, і пасажирку мають доставити додому (в тому числі і в передмістя). Отримати ваучер можна, зокрема, в інформаційному центрі міської ратуші, а також в центрах обслуговування населення (Bürgerbüro). В цілому кількість ваучерів на одну людину необмежена, але за один візит відвідувачка отримує на руки три таких квитки. Для однієї поїздки можна використовувати тільки один ваучер.

Зазначається, що Мюнхен – перше німецьке місто-мільйонник, що вирішило взяти на себе частину вартості нічних поїздок на таксі для жінок. На цей проєкт в бюджеті закладено один мільйон євро. Якщо цей підхід доведе свою ефективність, то паперові ваучери замінять додатком для смартфона.

У Мюнхені, як повідомляється, далеко не кожна жінка почувається в безпеці в нічний час. Однак взяти таксі вирішують не всі – вартість такої поїздки чимала. У міській владі це розуміють, тож і пішли на цей крок. «Ми не хочемо, щоб жінки почувалися обмеженими щодо свободи власного пересування», – запевняв один із міських чиновників, слова якого наводив сайт пресслужби міста. Нагадаємо, на пивному святі Октоберфест у Мюнхені 6 жовтня був встановлений єдиний рекорд – найбільша кількість п’яних відвідувачів на електросамокатах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 2 Березня 2020 23:10
А де ж хвалена рівність прав? Чоловіки теж бояться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus