USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Сапалаївці масово гине риба

7 Жовтня 2016 08:31
Мертву рибу помітили поблизу берега річки в парку імені 900-річчя Луцька. Про це написала Ганна Стульська у Фейсбук, окрім того, жінка оприлюднила світлини мертвої риби.

«SOS! Журналісти, громадськість, екологи, владо» Мор риби в річці Сапалаївку в парку 900-річчя Луцьк», - йдеться у дописі лучанки.

Нагадаємо, наприкінці серпня мешканці села Княгининок виявили, що річкою Стир пливе мертва риба. Працівники державної екологічної інспекції відібрали зразки води та трупів риб на дослідження. Проте остаточної причини мору риби вони не встановили.

Зокрема, мертву рибу досліджували у ветлабораторії. У висновку вказано, що можлива причина загибелі лускатої – отруєння шкідливими речовинами. Разом з тим, хіміко-токсичний аналіз не виявив пестицидів у тушках. Натомість, в зразках води, відібраних у річці, екологи виявили перевищення вмісту фосфатів та азотних речовин. Звідки і як ці речовини могли втрапити в річку, поки не з’ясували.

Окрім того, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 5 серпня 2016 року стало відомо, що в заплаві урочище «Чебені» масово гине риба. Працівники санепідемслужби з’ясували, що масову загибель риби в урочищі Чебені Рожищенського району була спричинило зниження рівня ґрунтових вод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2016 09:45
З такими повітрям, яке останнім часом в нашому місті: то димом смердить, то г*мном, не тільки риба буде гинути, а люди стали погано себе почувати(
Микола Показати IP 7 Жовтня 2016 09:58
Риба гниє з Голови !
Ого Показати IP 7 Жовтня 2016 10:15
в сапалаївці оказується є риба, а я думав шо вона вже давним давно повиздихала
АААА Показати IP 7 Жовтня 2016 10:27
дійсно чого це риба спливає....тою сапалаєвкою ніхто ніколи не займався. І лучани загадили своїми пікніками в парку...
до Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2016 11:15
міняю кв в Кривому Розі!!!! на інше місто. крім луцьк!
Волинянин Показати IP 7 Жовтня 2016 17:21
Шось у нас все дохе і вняє останім часом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus