USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У скільки волинянам обійшовся транспорт для чиновників. Аналіз

17 Лютого 2015 12:18
В країні - невизнана війна. На східному фронті гинуть хлопці, волонтери, доправляючи найнеобхідніше військовим, люди жертвують останню копійку на потреби армії. Тим часом, на транспортне обслуговування чиновницького начальства в тилу в масштабах держави – йдуть мільйони і мільйони. Лише на Волині ця сума становила у 2014 році щонайменше 1,24 мільйона гривень. Про інформують наші колеги з видання Zik.ua.

Аби з’ясувати, скільки гривень вийшло у вихлопну трубу чиновницьких автівок на Волині, до різних владних структур скеровано 34 запити на інформацію. Із висловленим проханням надати відповідь, скільки коштів із бюджету використано протягом 2014 року на транспортне обслуговування керівника владного органу та його заступників.

Такі запити надіслано до всіх шістнадцяти РДА, чотирьох мерій (міст обласного значення), а також до ОДА, Волиньради та регіональних підрозділів центральних органів влади.

На жаль, не надійшли відповіді від Волинського облуправління лісового та мисливського господарства, управління Державної міграційної служби у Волинській області та двох райдержадміністрацій – Горохівської і Ратнівської.

Скільки проїздило обласне начальство

Традиційно найдорожчим для бюджету було транспортне обслуговування губернатора та його замів. Однак, після кількарічного висвітлення цієї тематики на шпальтах IA ZIK апетити у керівництва Волинської ОДА суттєво знизилися. Протягом 2014 року «губернатор і Ко» проїздили 95,9 тисячі гривень. Це практично удвічі менше, аніж витратили на ці цілі в прокуратурі Волинської області (майже 163,8 тис. грн)

А транспортне обслуговування голови облради та його заступників обійшлося у 112,8 тисячі бюджетних гривень. Це - більше, аніж в волинському управлінні СБУ протягом року витратили взагалі на оплату ремонтних робіт автотранспорту, послуг, інших видатків на транспортне обслуговування (89,9 тис. грн).

Тим часом, в УМВС службовою машиною користується тільки начальник Петро Шпига. Його транспортне обслуговування коштувало платникам податків торік понад 67,1 тисячі гривень. А от його «замам», схоже, довелося ходити пішки. «Автотранспорт, який обслуговував заступників начальника УМВС України у Волинській області, передали для використання в оперативні підрозділи управління», – йдеться у відповіді за підписом Шпиги.

Для порівняння, на транспортне обслуговування його попередника, а нині начальника ГУ МВС України в Києві Олександра Терещука, витратили у 2012 році майже у чотири рази більше.

Порівняно економними виявилися очільники ГУ Державної фіскальної служби на Волині. Протягом минулого року їхнє транспортне обслуговування коштувало бюджету майже 56,3 тис. грн.

В обласному центрі зайнятості керівництво службовим транспортом не користувалося. А на відрядження протягом минулого року використало 13,8 тисячі гривень. Натомість у волинських підрозділах Держземагентства, Пенсійного фонду та Фонду держмайна божаться, що службовими автівка користуються не тільки начальники, а й рядові працівники. У цих трьох підрозділах на проїзд використали загалом понад 234 тис. грн.

В обласній службі автодоріг коштів на транспортне обслуговування керівництва не витрачали. А очільники головного управління юстиції Волині проїздили торік всього 4,5 тисячі гривень.

У районах апетити скромніші

Бюджетні видатки на на транспортне обслуговування керівництва райдержадміністрацій виявилися у десятки разів меншими, аніж голови Волинської ОДА і його заступників.

Наприклад, у Ковельській РДА на перевезення керівництва із бюджету торік не витратили ані копійки. А транспортне обслуговування голови Турійської РДА і його заступників впродовж 2014-го обійшлося 291 гривню – на страхування авто.

Найбільше ж на транспортне обслуговування голови РДА та його заступників на Волині з бюджету чомусь витратили у найменшому Шацькому районі – майже 7,6 тисячі гривень впродовж 2014 року.

Загалом своєрідний «рейтинг» райдержадміністрацій за обсягами витрачених на транспортне обслуговування керівництва упродовж 2012 року бюджетних коштів виглядає так:

Шацька РДА – 7,568 тис. грн

Локачинська РДА – 7,533 тис. грн

Любешівська РДА – 7,48 тис. грн

Любомльська РДА – 6,638 тис. грн

Старовижівська РДА – 4,3 тис. грн

Іваничівська РДА – 3,304 тис. грн

Маневицька РДА – 2,436 тис. грн

Рожищенська РДА – 2,2 тис. грн

Володимир-Волинська РДА – 1,406 тис. грн

Ківерцівська РДА – 1,173 тис. грн

Луцька РДА – 863 грн

Камінь-Каширська РДА – 763 грн

Турійська РДА – 291 грн

Ковельська РДА – 0 грн

Але не у всіх районних чиновників апетити виявилися скромнішими, аніж в обласного начальства. Найдорожчим для бюджету на Волині виявилося транспортне обслуговування керівництва Луцької мерії. На проїзд міського голови, його заступників та секретаря минулого року із казни витратили 193,348 тисячі гривень. Це удвічі більше, аніж обійшлося бюджету перевезення губернатора із замами.

Враховуючи, що торік було 251 робочий день, то «луцький мер і К» за тиждень проїжджали три мінімальні місячні зарплатні українця!

В інших містах обласного значення видатки на транспортне обслуговування керівництва такі:

Володимир-Волинський – 107,098 тис. грн

Ковель – 75,082 тис. грн

Нововолинськ – 86,228 тис. грн

Summa summarum

Таким чином, транспортне обслуговування керівництва органів державної влади та місцевого самоврядування на Волині торік коштувало щонайменше 1,2 мільйона бюджетних гривень.

Для прикладу, за ці гроші можна було б закупити зимове обмундирування для цілого батальйону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
яніна Показати IP 17 Лютого 2015 12:37
А на що конкретно виділяється щодня!!!!!!!!! 90 млн. грн !!!!!!!!з бюджету державиви для АТО, якщо не вистачає на зимове обмундирування.!!!!! Доречі - це нормальна практика, що гроші з державного бюджету йдуть не лише на військових, а й на інші потреби, бо в нас не воєнний стан. І не треба тут спекулювати, що "могли б витратити на потреби війни", а могли б і на потреби хворих і обездолених дітей. Чи ви думаэте таких уже нема І всім болить лиш ваше АТО безкінечне і бездонне???
Волинь Показати IP 17 Лютого 2015 12:40
Ви не порівнюйте структури, які мають різний вплив на бізнес. Так, облраду ніхто серйозно не сприймає як контролюючий орган. А прокуратура, сбу, міліція добре "пасеться" по всіх бізнесструктурах, особливо нафтотрейдерах. Тому вони значно менше витратили офіційних грошей на паливно-мастильні матеріали. Цим піявкам кожного місяця великі бізнес-структури перераховують спонсорську допомогу. А ще скільки дають хабарів громадяни. Тому такий аналіз дуже популістський і непрофесійний. Слава Україні !
Коректура Показати IP 17 Лютого 2015 15:07
У цьому аналізі усе обєктивно некоректне, бо просте порівняння виділених сум за роками чи структурами не враховує ОДИНИЦЬ вимірювання, а саме чиновника, якому надають транспортні послуги і вартості самої послуги. У когось 5 замів, а в когось один. Хтось їздить з кондиціонером, а хтось у жигулях, що постійно ламається. Хтось наради проводить виключно в Луцьку, а комусь доводиться на ці наради доїжджати аж з Шацька.
Штефан, Луцьк Показати IP 17 Лютого 2015 17:41
Панове, а Ви поцікавтеся, як списується бензин і паливо-мастильні матеріали. Чи ведеться облік проїханим кілометрам. Скільки коштів витрачається на зарплату водіям. А чи оформляються шляхові листи та відрядження. (На всі поїздки за межі міста мають бути відрядні документи, згідно Постанови КМУ) Як звітують чиновники за все оце? Відповім: а ніяк! Якщо правильно та чесно порахувати витрати на транспорт феодального керівництва Волині і феодальної обласної прокуратури, цифри будуть вдвічі, або й втричі більшими. Проте, це не їхня провина. А наша із Вами - через повну відсутність контролю із боку теритріальних громад.
777 Показати IP 17 Лютого 2015 22:50
Напевне всі звернули увагу на значну кількість самокатів, летючих мітл, гужових підвод на парковці біля ОДА. Це з гаражів Луцькоі, Турійськоі, Ковельськоі... РДА. Шачани сором та страх погубили взагалі. Подумаеш 300 кілометрів, дорога то з твердим покриттям. Оце видали. Все-таки , а як впасти з груші щоб сідниці не задерити, рецепт від Зіка та колег ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus