USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У США обшукали торгове представництво РФ

3 Вересня 2017 10:43
У російському торговому представництві у Вашингтоні, яке є частиною дипломатичного представництва Росії в США, здійснили обшуки.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За даними агентства, до обшуків "після наполегливої вимоги" було допущено російських дипломатів.

У посольстві те, що відбувається, назвали "рейдерським захопленням" і заявили про порушення міжнародної конвенції. Зазначають, що речі, необхідні для функціонування дипломатичної місії РФ, уже вивезли.

Нагадаємо, в міністерство закордонних справ РФ викликали радника-посланника посольства США в Москві Ентоні Годфрі, йому вручили ноту протесту через те, що в торговому представництві Росії у Вашингтоні нібито планують провести обшук.

31 серпня Держдеп США повідомив, що до 2 вересня Росія має закрити своє Генеральне консульство у Сан-Франциско, а також консульські відділи в Нью-Йорку й Вашингтоні. Представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що 2 вересня американські спецслужби планують обшуки в консульстві в Сан-Франциско.

У грудні 2016 року в рамках санкційного пакета проти РФ влада США вилучила дві заміські резиденції російських дипломатів у Нью-Йорку та Меріленді. Окрім того, Державний департамент США оголосив персонами нон грата 35 російських дипломатів.

28 липня 2017 року у відповідь на санкційну політику США російська сторона вирішила призупинити з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному Бору. Окрім того, США було запропоновано скоротити кількість співробітників дипмісій на території РФ на 755 осіб.

У зв'язку з цим 23 серпня процедуру видавання американських неімміграційних віз у Росії було припинено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus