USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку посадили алею на честь поета-шестидесятника

22 Квітня 2011 10:19
У Луцьку та території однієї зі шкіл висадили тернову алею, яка, за задумом, має нагадувати про тернисту долю поета-шестидесятника, випускника школи Костя Шишка.

Про це повідомили 22 квітня у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
На території Луцької школи № 2 уже є скверик поета. Його з ініціативи Громадської ради Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, дирекції Луцької ЗОШ №2 та друзів Шишка було закладено торік на подвір’ї школи, де навчався поет. Тоді тут висадили шістдесят два деревця ялинок, берізок, туй, кущів ялівцю та калини.

Цьогорічної весни у рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», Міжнародного дня довкілля та 25-х роковин Чорнобильської трагедії скверик поповнився деревцями із Ківерцівського лісу. Посадили сосонки, кілька грабків та горобин, навіть крушину.

А ось тернова алейка за задумом творців скверика має нагадувати як про тернисту долю одного талановитого митця – випускника школи Костя Шишка, так і про багатостраждальний шлях всієї України.

Під час відкриття алеї книгу «Писанки» Костянтина Шишка дарували учням луцької школи № 2 друзі поета – художник Володимир Жежерун, працівник Навчально-методичного центру культури Волині, співак, композитор, поет Ігор Баранюк, голова Волинської організації незалежних письменників імені Павла Чубинського Олексій Добко, лікарі і громадські діячі Микола Кметь і Василь Іщук, редактор часопису «Джерела» Михайло Андрійчук, художник і поет Володимир Місюра.

Вони поділилися спогадами про Костя Шишка, прочитали його вірші, навіть заспівали пісні на слова талановитого автора.

Усі учасники дійства разом посадили тернову алейку на спомин про Костя Шишка.

Зараз освітяни мріють про власний літературно-мистецький музей, де буде представлено матеріали про життя і творчість Костя Шишка, Олександра Богачука, Леся Танюка, Олександра Войтюка, інших відомих випускників школи.

Скверик Костя Шишка у найближчі дні поповниться новими екзотичними деревцями та кущами. Їх школі презентують директори ДП «Ківерцівське ЛГ» Олександр Рибчинський та ДП «Волинський селекційно-насіннєвий центр» Зіновій Коритан
А у майбутньому скверик Костя Шишка стане дендропарком, де ростимуть не тільки деревця, а й лісове та лугове різнотрав’я, з’являться доріжки і постамент поету, - кажуть у прес-службі «Волиньлісу».

Довідково:

У 1965 році під час процесу над викладачами Луцького державного педінституті ім. Лесі Українки, політв’язнями Валентином Морозом та Дмитром Іващенком Костянтин Шишко він потрапив у число неблагодійних. Його виключили з партії, звільнили з роботи. А головне – не давали публікуватись.
Письменник Сергій Цариць говорить по Шишка, що він за життя здобув славу невизнаного генія, хоч вінки сонетів, писанки, переклади з іспанської та російської мов виходили тільки у самвидаві.
Книги Костя Шишка - гумористична «Епупея», «Сльоза олії золота», «Пісня дощу», «Писанки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus