USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Волиньобленерго» провело тендер на понад 5 млн для одного учасника?

7 Лютого 2023 18:04
ПрАТ «Волиньобленерго» прописало такі умови тендеру, що їх зміг осилити тільки один учасник. Нещодавно компанія вирішила закупити три сервери й оголосила тендер майже на 5,5 мільйона гривень.

Потенційні учасники аукціону запідозрили, що обленерго могло оголосити торги під конкретну фірму, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Вимоги «Волиньобленерго» потенційний учасник тендеру майже одразу назвав дискримінацією. Обленерго зажадало від учасників низку сертифікатів. Наприклад, серед таких документів – сертифікати щодо протидії корупції та щодо безпеки ланцюга поставок.

Анонімний скаржник зауважив: якби йшлося про постачання продуктів харчування, які вимагають особливих умов зберігання та перевезення, то сертифікат про безпеку ланцюга поставок дійсно був би доречним.

Замовник відповів, що сам встановлює вимоги до учасників. Ба більше, «Волиньобленерго» замовило конкретну серверну платформу, а от планок пам’яті та дисків купуватиме набагато більше, ніж потрібно для неї.

«Нахабство організаторів тендеру переходить усі розумні межі...

Вимагаємо усунути дискримінаційні вимоги з тендерної документації, інакше з дуже високою імовірністю переможцем закупівлі стане нікому невідома компанія без реального досвіду постачання та обслуговування серверного обладнання, без кваліфікованого персоналу, зате з повним набором різноманітних сертифікатів на всі випадки...

Наявність екзотичних сертифікатів у постачальника свідчить лише про те, що він досвідчений тендерний «барига» та залюбки перепродасть вам все, що ви побажаєте, – від серверів до кам’яного вугілля та жіночих прокладок», – поскаржилися потенційні учасники торгів.
Читати ще: Лучанка не може користуватися інгалятором, бо «Волиньобленерго» без попередження відрізало світло

Згодом виявилося, що вимоги «Волиньобленерго» змогла осилити, як і припускали, лише одна фірма. Вона і стала переможцем. Це ТОВ «Єврофест».

Відповідно до відкритих даних, ще торік улітку «Єврофест» займалася електромонтажними роботами, а от восени змінила основний вид діяльності й тепер ремонтує комп’ютери.

Ще до розкриття переможця анонімний скаржник повідомив, що серверне обладнання в партнера виробника можна купити значно дешевше. Невже «Волиньобленерго» готове переплачувати? Там відповіли, що сервери купують згідно з інвестиційною програмою, а програма й обсяги її фінансування схвалені національною комісією.

Читати ще: «Волиньобленерго» оштрафували за порушення графіків відключення електрики

«Якщо ми придбаємо обладнання за реальною ціною, то інвестор звинуватить нас у тому, що ми не виконали інвестиційну програму. Тому оголосимо закупівлю таким чином, щоб, окрім однієї компанії, яка купила набір екзотичних сертифікатів, більше ніхто навіть не зміг узяти участь у тендері. І такій компанії ми готові переплатити три мільйони гривень. Ну а що, це ж гроші інвестора, чому їх жаліти?

А вам не спадало на думку, що за ці три мільйони переплати можна було б ще й добряче модернізувати вашу серверну інфраструктуру. Ні, ви тільки не подумайте, що я вас підозрюю в тому, що переможець закупівлі поділиться з вами переплатою, у нього ж буде сертифікат борця з корупцією. Готовий матеріал для НАБУ», – зазначив скаржник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 7 Лютого 2023 19:10
Волиньобленерго приватна організація...хочуть купують,а хочуть не купують..
Андерсон до дідо Показати IP 7 Лютого 2023 20:08
То для чого той цирк з тендерами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus