USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Волинські податківці зустрілися з представниками волонтерського руху

14 Жовтня 2023 07:16
У рамках роботи комунікаційної податкової платформи фахівці Головного управління ДПС у Волинській області зустрілися з волонтерами та представниками благодійних фондів, які працюють на забезпечення потреб українського війська та допомагають постраждалим від агресії рф.

Зустріч, яку ініціювали члени Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області, стала справжнім комунікаційним майданчиком для конструктивного діалогу між фахівцями податкового адміністрування та представниками громадськості, інформує сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Про податкові вимоги до здійснення діяльності представників волонтерського руху, зокрема з урахуванням вимог Закону №3219, з учасниками заходу спілкувалися начальниця управління організації роботи Олена Нікотіна та фахівці управлінь оподаткування юридичних осіб і фізичних осіб.

В. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук запевнила учасників зустрічі у тому, що Державна податкова служба України орієнтована на надання якісної консультаційної допомоги та практичної підтримки платникам податків.
«Ми спілкуємося сьогодні з вами, щоб запобігти можливим податковим порушенням під час проведення такої важливої та необхідної нашому суспільству волонтерської діяльності. Розуміємо, що в умовах воєнного стану правильно вести облік – суттєве навантаження. Але вимоги закону мають виконувати всі платники податків. Тому наша комунікація з вами передбачає максимум інформування про податкові особливості діяльності волонтерів та неприбуткових організацій і можливі наслідки невиконання вимог закону», – наголосила вона.

На законодавчих вимогах щодо звітування та сплати податків фізичними особами акцентував увагу начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн. Представниця управління оподаткування юридичних осіб Галина Грицай детально розповіла про податкові вимоги до ведення обліку операцій між фізичними особами та неприбутковими організаціями.
У межах тематичної дискусії представники волонтерського руху мали можливість отримати докладну інформацію від спеціалістів ГУ ДПС у Волинській області щодо відображення в податкових документах інформації про отримані та передані для потреб ЗСУ матеріальні цінності, складання актів та обліку отриманих від громадян коштів.

Нагадаємо, що у Головному управлінні ДПС у Волинській області працює комунікаційна податкова платформа, за посередництвом якої представники податкової служби та платники податків підтримують оперативний зв’язок для розв’язання актуальних питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ууууу Показати IP 14 Жовтня 2023 11:02
Гниди з податкової хочуть з волонтерів бабло стригти. От уроди...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus