USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

З понеділка у Польщі змінюються правила дорожнього руху

1 Червня 2021 12:22
З понеділка у Польщі змінюються правила дорожнього руху: пішоходи отримують пріоритет. Крім того, вводять мінімальні дистанції до транспортного засобу та нові обмеження швидкості.

Про це повідомляє inpoland.net.

Нагадуємо, 1 червня набуває чинності поправка до Закону про дорожній рух.

Водій повинен гальмувати перед пішохідним переходом і поступатися місцем пішоходам, які перебувають на переході або виходять на нього. Виняток зроблений лише для трамваїв.

У свою чергу пішоходам забороняється використовувати телефони та інші гаджети під час переходу дороги, якщо це погіршить спостереження за ситуацією. Закон все ще забороняє пішоходам виходити на дорогу безпосередньо перед транспортним засобом, що рухається, в тому числі на пішохідному переході.
Поправка вводить мінімальні відстані, які доведеться дотримуватись до транспортного засобу попереду. Відстань повинна бути вдвічі меншою від поточної швидкості – водій, що їде 100 км/год, повинен їхати на 50 м позаду автомобіля попереду, 120 км/год – 60 м, 140 км/год – 70 м. Виняток передбачений лише під час обгону. Подібні рішення діють у багатьох європейських країнах.
Обмеження швидкості у забудованих територіях також зміниться: максимальна швидкість 50 км/год, не залежно від часу доби. До цього було 60 км/год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Авжеж Показати IP 1 Червня 2021 13:05
Те саме що в нас, тільки до пішоходів ще вимоги діють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus