USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Профіль користувача
Читачка
Дата реєстрації: 12 Червня 2017 10:52
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дивлячись яким чином цю 1/2 частини Ви подарували сестрі. Якщо це був договір дарування, тоді є 2 варіанти - або розірвати його за взаємною згодою, або щоб Ваша сестра уклала з Вами інший договір дарування, за яким Ви на будете у власність частку господарства, яка раніше належала Вам. Або це можна зробити за договорами купівлі-продажу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Щоб відповісти на це запитання, слід з’ясувати, чи Ви приватизували цю квартуру. Якщо так - тоді подарувати синові свої частки. Якщо ні - тоді слід приватизувати її у відповідності до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" і подарувати синові свої частки.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ви можете приватизувати цю квартиру, однак не самі. Законом України "Про приватизацію державного житлового фонду" передбачено, що громадяни України мають право приватизувати житло, де мешкає 2 і більше осіб, безкоштовно в таких межах: 21 кв. м. на кожного наймача + 10 кв. м. на всю сім’ю. Для початку Вам слід прописати в цю квартиру сина, або дружину і сина (вже дивіться по квадратурі і бажанню кого хочете бачити співвласником батьківської квартири). І вже після цього розпочати процес приватизації.
Відповідь юриста:
Доброго дня! За пунктом 2.6 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 р. № 58, в разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис. Власник або уповноважений ним орган за новим місцем роботи зобов'язаний надати працівникові в цьому потрібну допомогу.

Допускаю, що аналогічним чином має бути виправлена і описка щодо написання по-батькові.
Відповідь юриста:
Доброго дня. Із 1 січня 2016 року деякі норми Закону України "Про пенсійне забезпечення" від 05.11.1991 № 1788-XII зазнали змін. Зокрема, цим Законом в чинній редакції встановлено пенсійний вік, зокрема, працівникам освіти, що надає їм право на пенсію за вислугу років після досягнення 55 років і за наявності спеціального стажу роботи за Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №909 від 04.11.1993 року.

При цьому передбачено право на призначення пенсії за вислугу років незалежно від віку особам, які мали вислугу років 25 років станом на 1 квітня 2015 року чи 25 років 6 місяців - на 1 січня 2016 року.

1971 року народження і старші за наявності вислуги років на цих посадах, передбаченої абзацами другим-одинадцятим цього пункту, та після досягнення ними такого віку, зокрема:

54 роки 6 місяців - які народилися з 1 липня 1969 року по 31 грудня 1970 року. Тобто Ви можете вийти на пенсію в 2024 році, якщо до цього часу нічого в цьому плані не зміниться.
Відповідь юриста:
Доброго дня. Із 1 січня 2016 року деякі норми Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788-XII зазнали змін. Зокрема, цим Законом в діючій редакції встановлено пенсійний вік зокрема працівникам освіти, що надає їм право на пенсію за вислугу років після досягнення 55 років і за наявності спеціального стажу роботи за Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №909 від 04.11.1993 року.

При цьому передбачено право на призначення пенсії за вислугу років незалежно від віку особам, які мали вислугу років 25 років станом на 1 квітня 2015 року чи 25 років 6 місяців - на 1 січня 2016 року.

1971 року народження і старші за наявності вислуги років на цих посадах, передбаченої абзацами другим - одинадцятим цього пункту, та після досягнення ними такого віку, зокрема:54 роки 6 місяців - які народилися з 1 липня 1969 року по 31 грудня 1970 року.

Тобто Ви можете вийти на пенсію в 2024 році, якщо до цього часу нічого в цьому плані не зміниться.
Читачка: Я студентка університету "Острозька Академія", навчаюсь на ІІ курсі на державній формі. Раніше мала стипендію, але зараз кількість стипендій скоротили і я залишилася без стипендії. Але я одержую пенсію по втраті годувальника.
Мій тато - афганець, учасник бойових дій, має посвідчення та нагороди. Чи маю я право на соціальну стипендію? Мама не має роботи, перебивається тимчасовими заробітками в Польщі. Я з цим питанням зверталася в університет, але мені так і не відповіли.
В газеті "Вісті Ковельщини" читала, що соціальні стипендії мають право одержувати діти учасників бойових дій, але це, мабуть, діти учасників АТО?
Моя бабця зверталася в соцзахист, звідти її відіслали в Пенсійний фонд, а з Пенсійного - знову у соцзахист. Вкінці сказали, що не знають нічого про призначення цих стипендій.
Може, мені відмовляють, бо я одержую пенсію по втраті годувальника? До речі, до пенсії ще доплачують за орден.
Що мені робити? Чи можу я отримати цю стипендію?
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Право на соціальні стипендії мають студенти (курсанти), які не отримують академічних стипендій, не перебувають на повному державному забезпеченні (крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів) ВНЗ, в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків) і не перебувають в академічній відпустці зокрема з числа осіб, визнаних учасниками бойових дій і їх дітей. Виплата соціальних стипендій в Україні буде проводитися органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади на підставі відповідних документів.Процедура отримання соціальних стипендій передбачає обов’язкове звернення студентів із заявою на ім’я ректора про надання їм стипендіальних виплат. У заяві треба вказати: прізвище, ім’я та по батькові; число, місяць, рік народження; зареєстрований і фактична адреса проживання; категорію особи, відповідно до якої визначено право на отримання соцстіпендіі.

Разом із заявою про призначення стипендії необхідно подати копію українського паспорта, копію свідоцтва про народження дитини (при наявності), копію ІПН і копію студентського квитка. Крім того, для призначення стипендії Ви повинні подати додатковий перелік документів: учасники бойових дій та їх діти – копія посвідчення учасника бойових дій; довідка органу соцзахисту про перебування на обліку в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги, із зареєстрованого місця проживання з посиланням на норму законодавства, згідно з якою встановлено статус учасника бойових дій;-.

Уповноважена особа ВНЗ приймає документи і формує на кожного студента особисту справу, завірену копію якої в 10-денний термін передає в орган соціального захисту населення за місцем знаходження вищого навчального закладу. Заява на стипендію і пакет документів необхідно було подати до 28 лютого, грошові виплати в цьому випадку були би признчені з січня 2017 року. Студентам, які подали документи після зазначеної дати, стипендія буде призначена з місяця звернення.

Зверніть увагу, що автоматичного продовження раніше призначених стипендій не буде, так що не пропустіть терміни подачі документів в наступному році.
Читачка: Прописаний в селі і живу з матір'ю, яку доглядаю. Після смерті батька залишився заповіт, у якому зазначено, що житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами та належними земельними ділянками для обслуговування житлового будинку, господарських будівль та споруд для ведення особистого селянського господарства, де заповів у рівних частинах мені, батькові і племіннику. А також все інше майно, де б воно не було, не знаходилося та з чого б не складалось (мається на увазі земельні паї) заповів мені.
Як увійти у спадщину мені по заповіту щодо нерухомості? Брат від своєї частки відмовився на мою користь. А от племінник відмовлятися не хоче. Можливо існує закон, який обмежує термін, коли належна частка втрачає законну силу в заповіті?
Чи нотаріус у праві відмовитись у оформленні права на спадщину в другій частині заповіту, йдеться про земельні паї, спираючись на те, що заповіт в даному разі яе єдине ціле і не може його розривати?
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Терміном, коли належна частка втрачає законну силу в заповіті, може бути період часу, якщо племінник впродовж 6 місяців з моменту відкриття спадщини, не прийняв її, тобто не звернувся до нотаріуса або до орагну місцевого самовядування із заявою про прийняття спадщини, і на момент смерті спадкодавця не проживав із ним в одному житлі, та не був там прописаний. Нотаріус не в праві відмовитись у оформленні права на спадщину в другій частині заповіту. Нотаріс може лише винести постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії щодо всієї нотаріальної дії.
Читачка: У нас в сім'ї склалася така ситуація. Чоловік працює за кордоном, має там довготривалий побут і придбав там собі авто для роботи. Більшість часу він перебуває за кордоном, але час від часу повертається додому у відпустку на 2-2,5 тижні. Та за новим законодавством термін перебування на території України обмежується 5 або 10 днів. І щоразу йому доводиться "виганяти" машину через кордон. Це настільки абсурдно виглядає, що жах. Ще абсурдніша склалася ситуація, коли ми перетинали кордон в межах однієї області на 6-ий день (тобто день прострочили). Ми пропонували заплатити штраф за 1 день прострочки. Нас навіть слухати не захотіли. Сказали, що не закінчився транзитний коридор і відправили в іншу область. Чи мали б ми можливість обійтися штрафом? Чи існує якась підстава для перебування на території України авто на закордонних номерах більше 10 днів? Наперед дякую вам за відповідь. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ви могли обійтись штрафом – 100 %. Інших реальних законних варіантів перебування в України авто на закордонній реєстрації, яке належить громадянину України, більше 5 або 10 днів немає. Для цього потрібно, щоб авто належало нерезединту і зареєстроване було за кордоном, було ввезено нерезидентом, і було поставлено в режим "транзит".
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тут є декілька варіантів. Якщо це робити у форматі як пишите, тоді це має бути нотаріально посвідчений договір завдатку - так себе найбільш перестрахуєте від несприятливих наслідків.
Відповідь юриста:
Так, потрібно сплачувати членські внески до садівничого товариства, у якому знаходиться така земельна ділянка.
Відповідь юриста:
Так, потрібно сплачувати членські внески до садівничого товариства, у якому знахдиться така земельна ділянка.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, членські внески до садівничого товариства, в якому знаходиться дачна ділянка.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно залежить від вашого віку, та якщо Вам вже є 50 років, вважаю, що маєте таке право. Статтею 14 Закону "Про пенсійне забезпечення" пільги при призначенні пенсій шахтарям передбачено ст. 13 зазначеного Закону. Зокрема право на пенсію за віком на пільгових умовах незалежно від місця останньої роботи мають працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці, - за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць: чоловіки - після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах.
Система Orphus