USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Український супутник на орбіті вийшов на зв’язок з ученими КПІ

27 Травня 2017 22:18
Наносупутник, створений командою з КПІ, вийшов на власну навколоземну орбіту та встановив зв’язок з українськими вченими-розробниками.

У ніч проти 27 травня команда з КПІ ім. Ігоря Сікорського встановила радіозв'язок і розпочала налагодження окремих підсистем свого наносупутника PolyITAN-2. Про це повідомляють на сайті Міносвіти.

Перші радіосигнали було отримано о 23:30 в п'ятницю, 26 травня.

"Сьогодні вночі, о 23.30 26 травня, команда з КПІ ім. Ігоря Сікорського встановила радіозв'язок і розпочала налагодження окремих підсистем створеного ними наносупутника PolyITAN-2", — йдеться в повідомленні.

Напередодні прес-служба КПІ ім. Сікорського зазначила, що цей супутник вийшов на власну навколоземну орбіту з Міжнародної Космічної Станції (МКС) о шостій ранку 26 травня.

Додамо, що на МКС наносупутник КПІ 18 квітня з мису Канаверал, штат Флорида, США, доставила ракета ATLAS-5.

Космічний апарат створили в межах міжнародного космічного проекту QB50 під загальною координацією Інституту гідродинаміки фон Кармана (Бельгія). Так українські учені спільно із колегами хочуть посприяти дослідженню кліматичних змін. Проект розпочали в рамках Програми Європейської Комісії FP7 ще 2012 року.

Це вже другий наносупутник, створений командою з КПІ ім. Ігоря Сікорського для цього проекту. 2014 року було створено і виведено на навколоземну орбіту наносупутник PolyITAN-1. Уже третій рік цей космічний апарат продовжує успішно працювати на навколоземній орбіті і регулярно передає дані до центру управління польотом КПІ.

Цей інноваційний проект став можливим завдяки інвестиційній підтримці компанії Боїнг та венчурних фондів ім. академіка В.С. Михалевича та Костянтина Калініна.

Нагадаємо, Українські винахідники підкорили американських вчених і стажуватимуться в NASA

розробки українських винахідників помітили викладачі Каліфорнійського університету, розташованого на базі дослідницького центру національного космічного відомства США, а тому їх візьмуть на стажування за кордон – до НАСА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Травня 2017 00:55
А скільки горілки випито за це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus