USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

1 червня: події, факти, дні народження

1 Червня 2020 00:00
1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно 1 червня.

1 червня день народження святкує головний бухгалтер ПП «Волинські новини» Інна Несміх. Колеги, близькі та друзі вітають іменинницю та зичать отримувати від життя тільки позитив, а все лихе нехай оминає стороною. А ще – щастя, любові, гармонії, яскравих емоцій, тепла, достатку і здійснення найзаповітніших мрій!
Інна Несміх
Інна Несміх
Також сьогодні свято й у головного бухгалтера ТОВ «Волиньсантехкомплект» Віти Войтюк. Колеги бажають міцного здоров’я, тепла рідних і близьких, добробуту та Божих благословінь!
Віта Войтюк
Віта Войтюк
День народження 1 червня святкують також і фотохудожник Леонід Максимов та голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус.
Леонід Максимов
Леонід Максимов
Віктор Сус
Віктор Сус
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає мудрості, поваги, творчого натхнення, миру, вірних друзів, добра, родинного затишку та тільки приємних новин!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем cвяткують Антон, Василь, Андрій, Григорій, Олександр, Віктор, Максим, Корній, Павло, Дмитро, Сергій, Іван, Гнат, Олег, Онуфрій, Михайло, Митрофан та Анастасія.

Наша хроніка:

Торік над Луцьком здійнялися повітряні кулі.

У 2018 році редакція розповідала, які помилки найчастіше допускають волиняни при вихованні дітей.

У 2017 році лучан вразили роботи неординарної дівчини Оксани Тарасюк, яка, будучи стоматологом, у вільний від роботи час пише чуттєві картини та займається медитаціями.

Черговий візит першого українського гумор-шоу «Вар’яти» увінчався подвійним аншлагом у 2016 році. Луцька публіка надривала животи над жартами про політиків, життя мегаполісу, та, звичайно, стосунки чоловіків та жінок.

У 2015 Луцьк наповнився дитячими посмішками і мильними бульбашками – так відсвяткували лучани День захисту дітей.

1 червня 2014 особливим дітям у Луцьку влаштували вишиване свято. Вишиті сорочки у рамках акції «Подаруй дитині вишиванку» отримали десятки юних лучан, серед яких – діти з особливими потребами, а також діти переселенців з Криму та Донеччини.

Окрім того, ми писали про те, що волинянин виграв польський Х-фактор. Волинянин Артем Фурман переміг у фіналі двох дівчат та виграв близько 25 тисяч євро, контракт на запис альбому та автомобіль.

Також ми інформували, що в Криму випускники заглушили російський гімн українським. В Ялті (Крим) випускники на останньому дзвонику заспівали гімн України під музику російського гімну, яку увімкнуло керівництво навчального закладу.

1 червня 2013 року ми розповідали, як лучани навчаються та живуть у Польщі. Як вступив до польського університету, навчається там та живе, розповів 18-річний лучанин.

Також цього дня сорочки, вишиті волинськими майстринями, у Луцьку вручили дітям з особливими потребами. Свято організували Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» спільно з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та магазином-салоном «Волинський сувенір» у приміщенні Волинського обласного театру ляльок.

У 2012 році ми інформували, що у фінальному турнірі ІV спортивних ігор школярів України з футболу серед юнаків 1995-1996 років народження здобула Волинь. Боротьбу за нагороди вели представники Вінницької, Сумської, Дніпропетровської, Київської областей, міста Севастополя, а також господарі змагань – лучани.

Цього дня у 2011 році ми повідомляли, що представники волинських засобів масової інформації виграли низку премій у конкурсах, які проводила Національна спілка журналістів України. Так, у номінації «Журналіст року» перемогла редактор відділу інформації та екології газети «Волинь-нова» Катерина Зубчук, «Фотожурналістом року» в Україні став власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» по Волинській області Валерій Мельник, у номінації «Журналістське розслідування» виграв редактор відділу права та правоохоронних органів газети «Волинь-нова» Олександр Нагорний.

А 1 червня 2010 року в Луцьку відкрили ветеринарну лікарню для безпритульних псів. Приміщення для ветлікарні на вулиці Кафедральній, 16, надав Волинський обласний кінологічний центр. Загалом лікарня зайняла два приміщення загальною площею близько 30 квадратних метрів.

Народилися:

1 червня також народилися український релігійний і громадський діяч, єпископ УГКЦ, місіонер, блаженний священномученик католицької церкви Василь Величковський, американська кіноакторка, секс-символ свого часу Мерилін Монро, український кіноактор Микола Засєєв-Руденко, композитор, родоначальник російської класичної музики Михайло Глінка, радянський кінорежисер Володимир Грамматиков («Вусатий нянь», «Йшов собака по роялю»), радянська акторка Євгенія Симонова («У бій йдуть одні старики», «Афоня», «Звичайне диво»), радянська лижниця, п’ятиразова олімпійська чемпіонка, багаторазова чемпіонка світу Лариса Лазутіна, латвійський і український співак, переможець «Фабрики зірок-3» Стас Шурінс (Станіслав Шурін), український співак, композитор, бард, лучанин В’ячеслав Хурсенко та відомий волинський композитор Петро Свіст – автор багатьох популярних творів, серед них «Гарний козак, гарний», «Ви душу виливаєте мені», «Фіалка» та інших.

Сталося:

1845зафіксовано рекордний за дальністю переліт домашнього голуба.

Він подолав відстань довжиною 11 тисяч кілометрів (Намібія-Лондон) за 55 днів.

1938у США вийшло 1-е число журналу коміксів «Action Comics», в якому з’явився славнозвісний нині Супермен.

Авторами коміксу були Джеррі Сігел і художник Джо Шустер, а за сюжетну основу взято біблійну легенду про Мойсея, батьки якого, щоб врятувати життя сину, були змушені підкинути його чужим людям. Перша новела коміксу розповідала про народження маленького хлопця на ім’я Кал-Ел на планеті Криптон, якого незадовго до вибуху планети ракетою відправили на Землю. Перші примірники «Action Comics» коштували 10 центів, а 1995 на аукціоні за них давали вже по 75 тисяч доларів.

1958 – під час політичної кризи, пов’язаної з повстанням у Алжирі, Шарль де Голль став прем’єр-міністром Франції.

Герой Другої Світової війни і лідер впливової політичної партії, де Голль вважався єдиною особою, здатною консолідувати французьке суспільство. Він отримав повноваження керувати країною протягом 6 місяців – за домогою виданих ним декретів, ініціював прийняття нової конституції. В грудні 1958 його обрали президентом П’ятої Республіки. За наступні 10 років де Голль надав незалежність Алжиру, започаткував французьку атомну програму, відновив міжнародну роль Франції як самостійної політичної сили. Але заворушення та страйки 1968 року різко знизили популярність де Голля і в квітні 1969-го 79-річний президент пішов у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus