USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

10 причин відвідати Луцьк

17 Вересня 2018 16:14
Київ, Одеса, Львів, Харків – абсолютні чемпіони за кількістю туристів. Це безперечний факт. Але Луцьк - місто, яке безумовно гідне уваги. Детальніше у матеріалі Travel.tochka.net.

10-ка причин, чому популярність Луцька зростає, виглядає так:

У Луцька є своя історія, свій характер, який вмістив в себе велику кількість періодів. Він просякнутий минулим, часом козацтва і вже відчувається європейський дух. У Луцьку ще побачиш будинки в два поверхи, але в цьому і весь сік, адже біля будинків сидять старожили міста, які з задоволенням з усіма деталями опишуть: як було, що стало і які ж легенди гуляють містом.

А якщо історія багата й цікава, то і пам'яток там ого-го! У місті був збережений прекрасний центр, цікаві будинки з характерною різноманітністю в архітектурі. Там навіть новобудови – в атмосфері старого центру, з його невеликими будинками, що дуже навіть похвально і приємно для очей. І, звичайно ж, чого вартий список пам'яток, який для такого невеликого міста – вражаючий. Замок Любарта, Лютеранська церква, Костел святих Петра і Павла. І це тільки ті, про які ти точно десь колись чула.



Замок Любарта © tochka.net

Що ще дивно, так це те, наскільки жителі Луцька люблять своє місто. Вони люблять його за недоліки і пишаються достоїнствами. Навіть переїхавши до великих міст, де навчаються або працюють, вони з такою ж любов'ю згадують місто. Хоча б заради цього варто приїхати і подивитися, за що Луцьк так їм подобається.

Навіть для самих розбещених туристів в Луцьку є чим зайнятися. Тут тобі і активний, і пасивний відпочинок. Волинський музично-драматичний театр, академія "Робологікум", містичні підземелля – це топчик, який пропонує Луцьк для розваг.

Це місто ти полюбиш ще й за любов до прекрасного. У Луцьку всіляко підтримують зовнішній стан міста, стан пам'ятників і розбавляють все це новим мистецтвом. Музей сучасного українського мистецтва Корсаків – ось що варто обов'язково подивитися і оцінити, як минуле і сучасне дуже гармонійно можуть співіснувати.



Музей сучасного українського мистецтва Корсаків © tochka.net

Смачна волинська кухня. Коли є що подивитися і куди сходити – це здорово. Але для повної картини цього замало. Цікава кухня – ось один з основних аспектів, який цікавить туристів. Ви не були в Волинській області, якщо не їли Мазурики по-волинськи (домашні ковбаски з індички з вершковим маслом і сиром всередині) і поліський хмиз (делікатні вироби з тіста, які засмажують в олії).

Є в Луцьку і окрема пам'ятка міста. У Луцьку протікає судноплавна річка Стир. Прекрасне місце, біля якого можна чудово відпочити на пікніку або ж пройтися на човні, катері або байдарці по самій річці. Ми познайомилися з новим туристичним маршрутом "Річкова екскурсія на катері по річці Стир", який проходить через притоку Прип'яті і до басейну Дніпра. До слова, в Луцьку є три малі річки: Сапалаївка (довжина — 12,4 км) — права притока р. Стир; Омеляник (12,6 км) і Жидувка (4 км) — ліві притоки р. Стир.



Луцька Венеція © tochka.net

У Луцьку є 100 артезіанських свердловин господарсько-питного водопостачання. Питна вода — досить високої якості. І цей пункт ми не пропустили спеціально. Це теж привід для гордості, адже все це не запустили. І судячи за рівнем екології — це ще й аргумент переїхати в це місто жити.

У Луцьку можна бюджетно відпочити. Якщо грошей не так вже й багато, кожен турист може погуляти і насолодитися тими пам'ятками і тієї архітектурою, за яку не потрібно платити. Можна вибрати два-чотири місця, за які варто заплатити, щоб і ближче познайомитися з цим чарівним містом, і внести свій вклад для підтримки міста. Він того вартий. Тільки не рекомендуємо економити на житлі.

Це місто нікуди не поспішає. У ньому час протікає повільно (але це не означає, що нудно). Тих, хто живуть у великих містах оцінять цю якість міста.

Після всього побаченого, почутого і відчутого, нам захотілося переїхати жити до Луцька. Є в ньому своя романтика. Але не поспішай збирати речі і мчати сюди жити. Для початку познайомся з ним, погуляй його вулицями, познайомся ближче :) Ми можемо порівняти це місто з жінкою бальзаківського віку, якій є що згадати, але ще так багато чого можна про неї дізнатися, і вона завжди відкрита до змін.

Ось коли нам набридне "біг" Києва, можемо його замінити на "легку ходу" Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ye Показати IP 17 Вересня 2018 16:53
ну просто пастораль.
Юрій Показати IP 17 Вересня 2018 17:50
Те що наще місто затишне та гарне це беззаперечно, але.... Маючи такий величний замок та прилеглу стару частину міста, ми напевно єдиний територіальний центр в Європі, що утримуємо в найзанедбанішому стані таку частину міста. І як на мене більшість лучан розділяють цю думку, а міська влада вперто не визнає цдану позицію. ПРИБЕРІТЬ ВІД ЗАМКА РИНОК, ПІДСТАНЦІЮ, зробіть нормальну оглядову територію, з певною інфраструктурою, зробіть реконструкцію старих вулиць, щоб все було естетично, затишно, привабливо. От тоді сюди реально буде притягувати туристів з багатьох куточків України і не тільки.
Тарас Показати IP 17 Вересня 2018 17:56
А ще в нас часто смердить. Навіть у порівнянні до Львова (де була проблема з сміттям) луцький запашок б'є всі рекорди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus