USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

12 листопада: події, факти, дні народження

12 Листопада 2019 00:00
Сьогодні день народження у журналістки Інформаційного агентства Волинські Новини Ольги Шершень. Олю, вітаємо тебе та зичимо щастя та любові, гармонії, незабутніх емоцій, цікавих творчих знахідок та неймовірних поворотів долі! Нехай удача завжди супроводжує в житті і вірні друзі ніколи не залишають. Дякуємо за професіоналізм та оптимістичність, підтримку та розуміння! Бажаємо й надалі залишатися такою яскравою та безпосередньою, надійною та щирою!

12 листопада день народження відзначає співзасновник та директор SKYBAR Family Сергій Ярмолюк. Друзі вітають його зі святом та бажають, аби кожен день був наповнений позитивом, натхненням, навколо були вірні друзі, а усі починання вдалося реалізувати.
Сергій Ярмолюк
Сергій Ярмолюк
Цього дня день народження й у Назара Недбайла. Друзі, колеги вітають іменинника та бажають йому невичерпної енергії, особистого щастя, наснаги, достатку та здійснення усіх задумів.
Назар Недбайло
Назар Недбайло
Також редакція вітає Руслана Присяжнюка і зичить йому фінансового зростання, розуміння та підтримки, добра та гарного настрою!

День народження сьогодні святкують завідувач луцького дошкільного навчального закладу №35 Віра Біжук, ініціатор створення комітету AIESEC у Луцьку Вікторія Марчук, дизайнер студії реклами «PaRtyzan» Антон Масальов.
Віра Біжук
Віра Біжук
Вікторія Марчук
Вікторія Марчук
Антон Масальов
Антон Масальов
ІА Волинські Новини вітає іменинників та бажає миру, добра, здоров’я, радості, позитиву, родинного тепла та Божих благословінь!

День ангела цього дня відзначають Олександр, Анастасія, Герман, Олена, Зиновій, Йосиф, Леонід, Макар, Максим, Марк, Матвій, Степан та Юліан.

12 листопада святкують Міжнародний день ергономіки та Міжнародний день якості.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2018 році редакція розповідала про перспективи розвитку ОТГ на Волині, яка об'єднала 37 населених пунктів.

Двох хлопчиків, які застрягли у болоті, врятували рятувальники у 2017 році.

У 2016 ми писали про знайомство кардіолога Волинської обласної лікарні з академіком Амосовим.

У 2015 редакція розповідала про створення Державного бюро розслідувань. Згідно з законом, Бюро має виявляти, розкривати и припиняти злочини, пов’язані з діяльністю організованих груп та злочинних організацій.

Також цього дня минулого року у Луцьку припинили діяльність 4 букмекерських контор. Нагадаємо, що діяльність таких закладів заборонена згідно Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні»

У 2014 цього дня один з луцьких будинків у «Нафтогазі України» назвали прикладом впровадженняенергозберігаючих технологій.

2013 року у цей день редакція писала, що в одному із магазинів Луцька росте дерево. Таке луцьке диво - доказ того, що довкола нас є чимало цікавих речей, які у буденному вирі подій важко помітити.

А чотири роки тому лучани привезли комплект нагород з турніру джиу-джитсу. Так спортсмени вибороли 4 золотих, 4 срібних і 4 бронзових медалей.

Народилися:

12 листопада народилися французький скульптор Огюст Роден, радянський актор і кінорежисер Ролан Биков («Я крокую по Москві», «Служили два товариша», «Пригоди Буратіно»), американська кіноакторка Патрісія Грейс Келлі («Рівно опівдні», «У випадку вбивства набирайте «М», «Вікно у двір»), бразильський футболіст Вава, український шахіст Леонід Штейн, український поет, письменник, перекладач Микола Сингаївський, український кінорежисер Юрій Некрасов «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Сто тисяч»), німецький футболіст Томас Бертольд, український політик і юрист Олена Лукаш, американська кіноакторка Енн Хетевей («Диявол носить Prada», «Зачарована Елла», «Горбата гора»), українська гімнастка, чемпіонка Олімпійських ігор в Сеулі Ольга Стражева, український громадсько-політичний діяч, дисидент, політв'язень, поет Зеновій Красівський.

Сталося:

1871 — у Одесі дебютує як актор-професіонал Марко Кропивницький — видатний український актор та режисер, у складі трупи народного російського театру графів Маркових і Чернишова (у виставі за п'єсою Квітки-Основ'яненка «Сватання на Гончарівці»).

1893 — В газеті «San Francisco Morning Call» опубліковано перше оповідання 17-річного Джона Гріффіта (Джек Лондон) «Тайфун біля берегів Японії».

1918 — Гетьман України Павло Скоропадський узаконив автокефалію Української Православної Церкви (УАПЦ).

1922 — відкрили Київську картинну галерею (нині - Національний музей російського мистецтва).

1925 — створена «Лігія Українських Націоналістів» на з'їзді представників Українського Національного об'єднання i Союзу Визволення України у Празі.

1944 — 14-та Галицька добровольча дивізія СС перейменована на 14-ту Військову гренадерську дивізію СС (Першу українську).

1967 — у місті Нью-Йорк (США) відбувся Перший Світовий Конгрес вільних українців.

1992 — починаючи з 23-ї години було припинено функціонування рубля у грошовому обігові на території України. Єдиним законним засобом платежу став український карбованець, якого в готівковому обігу представляв купон Національного банку України.

2001 — на міському цвинтарі Севастополя з військовими почестями поховано капітана-лейтенанта Дениса Пшеничникова та мічмана Віталія Романюка, що загинули внаслідок аварії на підводному човні «Курськ».

2009 — в Харкові в приміщенні Спілки української молоді відбулася академія, на якій було проголошено та вперше відзначено День українськомовної преси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 12 Листопада 2019 09:20
Дяяякуююю :) цьомаю і обіймаю :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus