USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

16 квітня: дні народження, події, факти

16 Квітня 2017 00:00
Цьогоріч 16 квітня християни східного та західного обряду святкують Великдень. Нехай у кожному домі буде щастя, здоров’я, благополуччя та родинне тепло. Хай Воля Господня надихає вас на праведні справи, спонукає до милосердя, додає натхнення й сил, дарує душевну рівновагу і гармонію.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

У цей святковий день зустрічає свою 21 весну чарівна волинянка Іванка Бугайчук.

"Нехай волошками цвітуть літа прекрасні, нехай здійсняться тисячі бажань, щоб доля дарувала тільки щастя, ні грама бід, ні капельки страждань. Життя хай квітне, мов вишневий сад, кожен день усміхнено радіє, а доля подарує зорепад здоров'я, миру, успіхів надії Усмішок глибоких, як дно океану, й міцного кохання - без меж і обману", - вітають іменинницю вся велика родина, друзі та колеги.
Іванка Бугайчук
Іванка Бугайчук
Сім'я та друзі вітають з днем народження, а також з Великодніми святами Віктора Павловича Собуцького. Бажають йому зустріти цей день у піднесеному настрої, зі світлими думками та добрими намірами! Нехай у цей святковий час наповнить його життя радістю й добром, зібравши у дружному родинному колі найближчих людей. "Міцного здоров'я і довголіття тобі, Вікторе, ми бажаємо!" - пишуть вони.
Віктор Собуцький
Віктор Собуцький
Сьогодні виповнюється 55 років хорошій, щирій людині, відмінному сім'янину, лучанину Тарасу Івановичу Римарчуку. Друзі вітають Тараса Івановича з Великоднем та днем народження. «Нехай доля шле Вам добро і щастя, міцного здоров'я та достатку, а віра, надія та любов будуть вірними супутниками на Вашому життєвому шляху. Нехай тепло і затишок родинної оселі надійно захищає Вас від негараздів, а в майбутньому на Вас чекає ще багато наповнених корисними справами і земними радощами років. Живіть довго, в щасті, благополуччі та при доброму здоров'ї!» - зичать ювіляру Віталій, Аліна та Матвійчик Панасюки.
Тарас Римарчук
Тарас Римарчук
День народження 16 квітня й у соціолога та журналістки Вікторії Чубарко. Їй зичать позитиву, радості, вірних друзів, професійних успіхів та благополуччя.
Вікторія Чубарко
Вікторія Чубарко
Також день народження 16 квітня відзначають єпископ, колишній ординарій Луцької дієцезії Римо-католицької церкви Маркіян Трофим’як, екс-депутат Луцької міської ради Юрій Вега, журналіст Вікторія Зилінська, футболіст Ярослав Кінаш. Окрім того, сьогодні свято у керівника Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання Олега Самчука, засновника інтернет-майданчика автозапчастин Podkapot Юрія Щурка та громадської діячки Тетяни Дружинович.
Тетяна Дружинович
Тетяна Дружинович
Юрій Щурко
Юрій Щурко
Ярослав Кінаш
Ярослав Кінаш
Юрій Вега
Юрій Вега
Олег Самчук
Олег Самчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я, миру, достатку й успіхів у всіх починаннях. Гарних новин і мирного неба над головою.

Громадська спілка «СПАС» вітає краян із світлим Христовим Воскресінням! Нехай радісні Пасхальні дні наповнять Вашу домівку благословенним миром, щирою любов’ю та доброю вдачею, а у Вашому серці завжди сяє світло Віри! Христос Воскрес!

Іменини за православним календарем святкують Микита, Мартин та Феодосія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік у Галереї мистецтв НСХУ в Луцьку відкрився традиційний «Весняний салон. SpringSalon».

У 2015 16 квітня в Києві вбили журналіста Олеся Бузину. Машину, з якої стріляли в журналіста, знайшли неподалік місця вбивства лише ввечері.

У 2013 році в Луцьку презентували обереги з позитивною енергетикою. Знаменита художниця-соломкарка Марії Кравчук працює виключно з житньою соломкою, на відміну від більшості європейських та американських майстрів, які використовують пшеницю.

Світильники, келихи і глобуси з страусиних яєць показали киянам і гостям міста на Великодньому ярмарку. Про незвичні роботи Волинські Новини писали у матеріалі за 2012 рік.

Народилися:

Цього дня народилися український педагог, організаторка народної освіти Христина Алчевська, французький письменник Анатоль Франс, радянський воєначальник, головнокомандувач більшовицьких збройних сил Сергій Каменєв, німецький комуніст, один із головних політичних опонентів Гітлера Ернст Тельман, український поет, композитор Денис Бонковський, англійський та американський кіноактор, режисер, сценарист німого кіно Чарлі Чаплін, радянський кіноактор Євген Самойлов («Щорс», «Серця чотирьох»), український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв Борис Возницький, німецький церковний католицький діяч, Папа Римський Бенедикт XVI, український політик Олександр Зінченко, український політик, колишній міський голова Черкас, екс-кандидат у президенти України Володимир Олійник, американський кіноактор-комік Мартін Лоуренс, український футболіст, півзахисник Віталій Лисицький, український футболіст Андрій Березовчук, український гітарист, учасник гурту «Океан Ельзи» Петро Чернявський.

Сталося:

1710гетьманом України (у вигнанні) обраний Пилип Орлик.

Орлик залишив після себе багато листів і великий рукописний «Діаріуш подорожній» («Щоденник», 1720-1733, частково виданий 1938 року), написаний польською мовою зі вставками окремих слів, виразів і речень латинською мовою. Видав дві свої поетичні книжки: «Алкід Руський», присвячену Івану Мазепі(1695), та «Гіппомен сарматський», присвячений полковнику І.Обидовському (1698). Писав польською мовою, частина його листів писана латинською, шведською, французькою мовами.

1943у Катині викрито масову могилу польських офіцерів.

17 вересня 1939 року радянські війська, що вступили на територію Польщі за наказом Сталіна, силоміць вивезли польських офіцерів та представників інтелігенції – всього понад 20 тисяч осіб. Усі вони стали заручниками, спочатку їх мордували у камерах, а потім співробітники НКВС розстріляли їх у катинських лісах. Факт масових розстрілів сталінська влада довгий час замовчувала, тому про смерть своїх чоловіків жінки закатованих дізналися лише через роки. Деякі радянські джерела вказують на те, що тут було страчено у 1943 році близько 500 більшовиків німецькими нацистами. Під час ведення слідства тут також було знайдено місця поховання людей, найбільш імовірно страчених радянськими каральними органами у 20-30-х роках 20 століття. Неподалік Катині в лісі було споруджено меморіальний комплекс на честь тих, хто загинув тут.

2010висота стовпа попелу з вулкана Ейяф'ятлайєкютль в Ісландії досягла 13 кілометрів. Циклон сприяв віднесенню вулканічного попелу в бік Європи.

Хмара з диму та попелу стала рухатися в напрямку континентальної Європи, ускладнюючи авіасполучення. Повітряний простір більшою чи меншою мірою закрили Ісландія, Австрія, Ірландія, Данія, Швеція, Литва, Велика Британія, Франція, Бельґія, Фінляндія, Латвія, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Німеччина, Нідерланди, Норвеґія, Росія та інші. 17 квітня хмара над вулканом досягла висоти 9,1 км. З 19 квітня авіасполучення над континентом почали поступово відновлювати. 21 квітня Єврокомісія заявила про відновлення авіасполучення над Європою. Заручниками аеропортів у всьому світі стали майже 7 мільйонів осіб. Криза торкнулась третини світової авіації. Всесвітня організація охорони здоров'я порекомендувала жителям Європи за можливості бути в приміщеннях, оскільки поки невідомо, яким чином можуть вплинути на здоров'я людини частки вулканічного попелу, які випадають з хмар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus