USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

18 березня: події, факти, дні народження

18 Березня 2018 00:00
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає свого партнера, директора ТзОВ «Волиньсантехкомплект» Федора Галая. Прийміть наші найщиріші вітання з днем народження. Бажаємо вам здоров'я, щастя, успіху та натхнення у справах. Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть запорукою вашого процвітання.

Окрмі того, сьогодні святкує день народження Світлана Чайка. Найкращого перукаря зі святом вітають клієнти. Бажають міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях.
Світлана Чайка
Світлана Чайка
Колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з Днем народження рентгенлаборанта Руслана Похилу.Колеги бажають йому міцного здоров’я, родинного благополуччя, щасливого довголіття, гарного настрою та Божого благословіння. Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і добра.

День народження 18 березня у заслуженого лікаря України, завідувача відділення анестезіології Луцького пологового будинку Миколи Філіпчука, директора комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Валерія Кузьмича, журналістки Олени Лівіцької, директорки територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян міста Луцька Галини Шатецької.
Валерій Кузьмич
Валерій Кузьмич
Олена Лівіцька
Олена Лівіцька
Галина Шатецька
Галина Шатецька
Видання вітає усіх іменинників та бажає міцного здоров'я на багато років життя, успіхів, родинного щастя й добробуту, прихильності фортуни та здійснення всіх ваших задумів.

Також цього дня народився колишній голова Волинської ОДА Борис Клімчук. Очільник Волинської облдержадміністрації помер 2 вересня 2014 року.

Сьогодні – День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Також 18 березня – Міжнародний день планетаріїв.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Георгій, Давид, Кирило, Євлампій, Марк, Костянтин, Федір, Феофан та Іраїда.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік в Луцьку презентували фотопроект про тварин із зони проведення АТО «Друзі на війні», про пухнастих побратимів наших бійців.

Про різницю між паперовими та е-деклараціями редакція розповідала у 2016. У електронних деклараціях чиновники зобов’язані декларувати майно своїх родичів, а також різні предмети розкоші, наприклад, картини та коштовності.

Також цього року у Луцьку невідомий чоловік, босий, близько 9:30 увійшов до відділення "Приватбанку" та почав погрожувати присутнім, що має з собою вибухівку і збирається всіх підірвати. Його затримали, при попередньому огляді вибухових предметів не виявили.

У 2015 році затвердили Положення про проведення конкурсу з визначення операторів для паркування транспортних засобів у Луцьку. Переможці конкурсу здійснюватимуть облаштування місць паркувальних майданчиків та контроль за надходженням коштів за експлуатацію місць для паркування.

Операцію "Нерест" розпочали працівники Держекоінспекції Волині цього дня у 2014 році. Зауважимо, що в нерестовий період дозволено любительський вилов риби з берега за межами місць її нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом з берега.

Урочиста передача книг журналіста й письменника Ігоря Чуба «Іларія. Ілюзія» відбулася у приміщенні Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки 4 роки тому.

Народилися:

Цього дня народилися швейцарський математик Якоб Штейнер, 22-й і 24-й президент США Стівен Клівленд, німецький інженер, винахідник двигуна внутрішнього згоряння Рудольф Дизель, прем’єр-міністр Великої Британії у 1937-1940 роках Невілл Чемберлен, старший син Йосипа Сталіна Яків Джугашвілі, директор дитячого кіножурналу «Єралаш» Борис Грачевський, головний конструктор і керівник Запорізького машинобудівного конструкторського бюро «Прогрес» Федір Муравченко, кращий шахіст України гросмейстер Василь Іванчук, український лінгвіст, журналіст, письменник, редактор Юрій Винничук, французький кінорежисер Люк Бессон («Нікіта», «Леон», «П’ятий елемент»), німецький автогонщик, пілот Формули-1, чемпіон серії GP2 2007 року Тімо Глок.

Сталося:

1900засновано голландський футбольний клуб «Аякс» (Амстердам).

Його заснували друзі на ім'я Ган Даде, Карел Ресер та Флорис Стемпел. Клуб входить до трійки найсильніших клубів Чемпіонату Нідерландів (разом з «ПСВ Ейндховен» та «Феєнордом»), які вже понад 40 років ділять між собою звання переможця. «Аякс» — один з трьох володарів так званого футбольного «Великого шолома» (переможець Європейського кубка (Ліга чемпіонів), Кубка Кубків та Кубка УЄФА). «Аякс» — одна з п'яти європейських команд, які отримали Європейський кубок навічно, бо виграв його тричі поспіль (1971—1973). Перший володар Суперкубка УЄФА.

1902у Мілані вперше записався на фонограф видатний італійський тенор Енріко Карузо.

Карузо багато записувався — одним з перших серед оперних співаків зафіксував основну частину свого репертуару на грамофонних платівках. Володів голосом неповторного тембру, в якому природне баритонове, оксамитове звучання нижнього і середнього регістрів поєднувалося з блискучими теноровими верхами. Завдяки винятковому володінню диханням, бездоганній інтонації і, головне, високій виконавській культурі став легендою вокального мистецтва ХХ столітя, зразком для майбутніх поколінь оперних тенорів.

1917у Києві відкрилася перша українська гімназія.

Вона носила ім’я Тараса Шевченка (перший директор Петро Холодний). 8 серпня 1917 року відкрито Другу українську гімназію імені Кирило-Мефодіївського товариства (перший директор Теоктист Сушицький).

1960в СРСР вийшла в ефір перша передача телевізійного «Клубу мандрівників».

Радянська і російська телевізійна програма, присвячена популяризації туризму і подорожей. Була в телевізійному ефірі з 18 березня 1960 і спочатку носила назву «Клуб кіноподорожей». З 1991 по 2003 рік програма виходила на Першому каналі. За цей час вийшло понад 2000 випусків. Передача була внесена в «Книгу рекордів Гіннеса» у зв'язку з тим, що була найстаршою програмою російського телебачення.

1965радянський космонавт Олексій Леонов протягом 23 хвилин перебував за бортом корабля «Восток-2», здійснивши перший в історії вихід людини у відкритий космос.

Під час виходу проявив виключну мужність, особливо у нестандартній ситуації, коли набухлий космічний скафандр заважав поверненню космонавта до корабля. Ввійти до шлюзу Леонову вдалося лише після стравлення надлишкового тиску скафандра. Перед приземленням відмовила автоматична система орієнтації.

Інший космонавт Павло Біляєв вручну зорієнтував корабель і увімкнув гальмовий двигун. Як результат «Восход» здійснив посадку у незапланованому місці — 180 км північніше міста Перм. У повідомленні ТАРС це місце назвали «запасним районом», яке у дійсності було глухою пермською тайгою. Дві ночі космонавти провели у дикому лісі на морозі. Лише на третій день до них змогли добратись рятівники на лижах, які були вимушені рубати ліс у місці посадки корабля, для розчистки майданчика приземлення гелікоптера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus