USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

3 липня: події, факти, дні народження

3 Липня 2020 00:00
3 липня день народження святкують начальник відділу інформаційної роботи Луцької міської ради Зоя Балюк та заслужений журналіст України Галина Світліковська.

Також сьогодні день народження в актора Волинського обласного академічного театру ляльок, заслуженого артиста України Петра Савоша.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменникам здоров'я, щастя і добробуту, професійних успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення. Нехай вас завжди супроводжує успіх у всіх починаннях та оточують щирі люди!
Зоя Балюк
Зоя Балюк
Петро Савош
Петро Савош


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року наша редакція писала про те, що у Луцьку з незаконного обігу вилучили понад 30 тонн дизпалива.

У 2018 році українська збірна за участю трьох лицарів із Луцька посіла друге місце в командному заліку чемпіонату світу з середньовічного бою в Шотландії.

У 2017 році цього дня у Луцьку патрульні врятували 88-річну пенсіонерку, якій стало зле.

У 2016 ми розповідали, як лучани рятуються від спеки, тікаючи з «бетонних джунглів».

У 2015 редакція писала про те, як лучани шукали північне сяйво. Інтерв'ю з мандрівником читайте ТУТ.

Також редакція показала Світязь очима фотографа з Києва. Своїми враженнями про головну перлину Волині поділився київський фотограф Олег Тоцький.

У 2014 році ІА Волинські Новини повідомляло, що «революційне» піаніно передали Волинському краєзнавчому музею – на реставрацію та постійне зберігання

У 2013 році у цей день лучани виграли найкращий відпочинок на планеті. Волиняни стали переможцями від одного із туроператорів України «Лучший отдых на земле».

Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що найщасливіші люди живуть на Заході. Згідно з опитуванням, найщасливішими регіонами України назвали Західний (58%) і Центральний (57%), найменше - Південний(53%). У Східному регіоні кількість щасливих людей становить 55%.

3 липня у 2012 році редакція публікувала фото найгарніших природних явищ. Це добірка 10 ефектних, інколи небезпечних подарунків природи.

Народилися:

Цього дня народилися російський музикант, виконавець і збирач російських народних пісень, засновник і перший художній керівник російського народного хору свого імені Митрофан П'ятницький, чеський філософ, німецькомовний письменник, майстер літератури абсурду Франц Кафка, російська і радянська акторка, дружина Єсеніна, потім – Мейєрхольда Зінаїда Райх, український кінооператор і режисер Вадим Іллєнко, польський політик, голова Європарламенту Єжи Бузек, український скрипаль, диригент Богодар Которович, радянський і український футболіст Віктор Колотов, американський кіноактор Том Круз(«Місія нездійсненна», «Особлива думка», «Війна світів»), російський поп-співак, син Олега Газманова Родіон Газманов, український письменник Любко (Любомир) Дереш («Культ», «Поклоніння ящірці», «Трохи пітьми»), український шахіст, гросмейстер Захар Єфименко.

Сталося:

1583московський цар Іван Грозний у гніві вбив свого сина.

Періоди покаяння і молитви в Івана Грозного змінювалися страшними нападами люті. Під час одного з таких нападів 9 листопада 1582 року в Олександрійській слободі, заміської резиденції, цар випадково вбив свого сина Івана Івановича, потрапивши палицею із залізним наконечником йому в скроню.

Смерть спадкоємця привела царя у відчай, оскільки інший його син, Федір Іванович, був нездатний керувати країною. Іван Грозний відправив в монастир великий внесок на поминання душі сина, навіть сам думав піти у монастир.

1928у продажу з'явилися перші телевізори

Телевізор на електронно-променевій трубці - це звичайні телевізори із традиційним скляним кінескопом. Вони значно дешевші за інші типи телевізорів, тому кінескопні телевізори дуже поширені, хоча поступово втрачають свої позиції під тиском інших типів, які стають доступнішими для покупців.

Натомість плазмові телевізори досягли піку популярності в 2005 році. Якість картинки залишається спірною, хоча деякі користувачі віддають перевагу більш теплим та природним кольорам, плазмових телевізорів, в той час як інші віддають перевагу більш жвавим і світлим кольорам LCD.

1936у СРСР створена Державна автоінспекція (ДАІ)

Вперше державну автоінспекцію було створено у 1936 році та включено до складу Головного управління Робітничо-селянської міліції НКВС СРСР.

Державтоiнспекцiя МВС України бере свiй початок з 14 квiтня 1997 року, коли Кабінет Міністрів України затвердив «Положення про Державну автомобiльну iнспекцiю Мiнiстерства внутрiшнiх справ».

Зараз Державтоiнспекцiя нараховує майже 23 тисячі працiвникiв (19,6 тисячі – атестованi, а 3,3 тисячі – вiльнонайманi).

У майбутньому в службi працюватимуть фахiвцi, якi матимуть освiтнiй рiвень не нижче «бакалавра».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus