USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

АП загубила документ з грифом «таємно»

26 Березня 2019 15:30
Служба безпеки України розслідує зникнення документа з грифом таємно в Адміністрації президента про кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро, яке сталося 2015 року.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського райсуду від 19 березня, розміщеній в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише ТСН.

Як зазначається, кримінальне провадження за фактом втрати документів, що містять державну таємницю, відкрили 23 січня 2019 року.

Згідно з матеріалами справи, СБУ виготовила по два примірники документів «Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави НАБУ» з грифом «таємно» для обмеження доступу та «Щодо перевірки кандидатів на посаду глави НАБУ», по одному з яких були передані до АП та отримані посадовцями, другі примірники залишилися в СБУ. Натомість, коли у грудні 2018 року слідчі надіслали запит до АП щодо підтвердження наявності документів СБУ, то з’ясувалося, що документ «Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави НАБУ» в Адміністрації не зареєстрований.

Після цього СБУ почала розслідувати факти зникнення документа.

«Враховуючи те, що вказані журнали та другі примірники документів можуть бути використані як доказ важливих фактів і обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, зокрема причетних до вчинення злочину осіб, а також те, що оригінали документів необхідні для проведення низки судово-почеркознавчих експертиз та технічних експертиз документів, наразі виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів», – йдеться в матеріалах справи.

У зв’язку з цим слідчий СБУ клопотав про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні Управління режиму, документального забезпечення і контролю Служби безпеки.

Своєю чергою суддя клопотання задовольнив частково і надав тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їхніх оригіналів. Ухвала діє 1 місяць і оскарженню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus