USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Біля Луцької міськради – мітинг працівників «Богдану» та автозаводу

28 Березня 2018 09:57
Разом з початком пленарного засідання сесії працівники «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» мітингують перед Луцькою міською радою, вимагаючи купувати тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виготовленні військової техніки для країни-агресора.

Близько 10 години перед міськрадою зібралося 150-200 людей. Дорога перекрита.

Зі слів організаторів, мета акції – підтримати галузь автобудування. Вони говорять, ціна одного нового тролейбуса зі Швейцарії ніби дорівнює чотирьом українським, тож кажуть організатори мітингу, купуючи списані тролейбуси з ЄС, міськрада робить внесок у економіку Європи, замість того, щоб підтримати вітчизняну галузь.
Втім, радник міського голови Ігор Поліщук інформував, що у нього є знайомі серед працівників автозаводу, й вони не хочуть іти на нього, але людей змушує керівництво, щоб захистити свій бізнес та утриматися на плаву

Він говорить, що швейцарські тролейбуси вартують орієнтовно 900 тисяч гривень за один. А ціна 10 якісних європейських тролейбусів із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю - приблизно така ж, як одного від «Богдан Моторс».

До того ж, в.о. директора Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц зауважив, що з нинішнім бюджетом купити один новий тролейбус замість 10 якісних – рішення не мудре й суперечить розвитку ЛПЕ. З його слів, купуючи тролейбуси від «Богдан Моторс», Луцьк підтримуватиме російський оборонпром і країну-агресора, що в нинішніх умовах аморально.

Мітингувальники розташувались напроти будівлі міськради, аби розблокувати вулицю.

Представники заводу переконують, що їхня техніка не має російських комплектуючих, а також просять вийти представників мерії та надати слово перед депутатами, які цього дня зібрались на сесію міськради. Також зазначають, що луцькі тролейбуси купували Житомир, Полтава, Київ та інші міста України.

За станом на 10:10 представники ініціативної групи заходять в приміщення Луцької міської ради, аби виступити перед депутатами.

Заступник директора з виробництва «Богдан» Ярослав Гриців заявив, що колектив хоче порушити питання, які турбують їх, як лучан та виборців.

«Нащо писати, що ми протестуємо проти ЛПЕ. Ми сплатили 7,8 мільйона гривень податків, тому хочемо відстояти честь та гідність підприємств. Тож, ми готові показати комплектація та відповісти на питання, чи ми є колаборантами та працюємо на загарбника. Щодо того, що є скарги Польщі на тролейбуси, - абсолютно неправдива інформація», - заявив він.

«Це звичайна політична акція і не потрібно прикриватися підтримкою нашого виробника. Ви вважаєте, що розмова з керівництвом міста – це привести до стін міськради 300 людей і тиснути? І ви хочете сказати, що це не політика.», - зазначив Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 28 Березня 2018 10:02
Порошенку зделку ламають
Анонім Показати IP 28 Березня 2018 10:03
Правильно роблять що не купують
Григорій Іванович Показати IP 28 Березня 2018 10:09
На передову ...там у них трошки думка поміняється
Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 10:14
Вони б ще в Австралії пошукали тролейбуси, зі всієї Європи стягуються хлам.
лучанин Показати IP 28 Березня 2018 10:19
Підтримуємо повністю, нові тролейбуси, це нові робочі місця,нам не потрібні зламки, нехай депутати, що хочуть придбати старі тролейбуси, продадуть свої нові автомобілі і купують собі 20 річні авто, чи слабо , подивіться на яких вони автомобілях їздять, як міняють свій автопарк, остання придання автомобіля для муніціпальної варти за 500000 грн. За такі кошти можна придбати 10 б.у
Питро до лучанин Показати IP 28 Березня 2018 10:43
Ну явно не на ланосах вітчизняних їздять
Так Показати IP 28 Березня 2018 10:39
Якщо така файна техніка, яку купує Європа, то в чому справа? Але якщо купує в недостатній кількості, то нагніть міську, міські, обласну ради, аби вони вимагали від перевізників перевозити пасажирів на цій досконалій техніці, а не на металобрухті. Той буде прибуток.
скептик Показати IP 28 Березня 2018 10:44
ми руко"опі і хочемо щоб наші творіння ОБОВЯЗКОВО купляли, бо нам потрібні гроші. ринок, шановні !!!!! завойовуйте його працею, а не мітингами
Лучанин Показати IP 28 Березня 2018 10:52
Так, нові тролейбуси обов'язково мають бути, проте давайте мислити реально. Нам у Луцьку вистачить 3-4 нових тролейбуси? Ні, проте їх треба купляти, бо вже завтра-післязавтра ті зламки що є можуть взагалі не виїхати. А ті 10 б/в в нормальному ще стані дпоможуть? Звичайно! Можна буде хоч одного маршрутчика-перевізника видворити з його патологічною жадністю. А з іншої строни, можна двигуни брати не російські, а в Харкові, бо це єдина серйозна технічна проблема Богданів. Можна ж таку умову висунути виробнику? 10 тисяч переплати всього, але ж можна з заводом домовитися і за нормальну ціну. А чому саме Богдан? Є й інші заводи. А чому не білоруські тролейбуси, які є найкращими в світі, принаймні на теренах бувшого СРСР? Варіантів вдосталь, проте нікому для міста нічого не хочеться робити.
Анонім Показати IP 28 Березня 2018 11:20
Так ті тролейбуси як і Богдани з 3 рокі розваляться і буде вода на голову текти
Агент Кремля Показати IP 28 Березня 2018 11:44
Цивілізовані виробники завойовують ринок продуктом, якістю. Але такі методи не для "Богдана"... Звести з Китаю, Росії самі дешеві комплектуючі, похабно зібрати це в все докупи на в цехах напіврозвалених заводів, і потім тюхати це все в тридорога під виглядом відчизняного виробника... Під гаслом "Треба підтримувати вітчизняного виробника" нагло грабують вітчизняних споживачів, при чому в прямому сенсі цього слова.
12340 Показати IP 28 Березня 2018 12:14
Вже в нас 15 маршрутки "Богдановські" були і де вони зараз? Скільки відїздили?.
Лучанин Показати IP 28 Березня 2018 12:40
Як авто на бляхах то погано, а як тролейбуси то нормально.
Ваня Показати IP 28 Березня 2018 15:43
Пам'ятаю як хлопцям через суд вибивав зарплату. По шість місяців не отримували.
Серж до Ваня Показати IP 28 Березня 2018 16:08
Ну так, якщо і далі закупляти де тільки, але не у нас - то звідки візьметься зарплата?
Типовий Арієць Показати IP 28 Березня 2018 17:29
Мітингами, протестами і акціями місту не допоможеш. Влада гнила, як і їхні душі і серця. Луцьк заслуговує на власний економічний розвиток, без псевдо зацікавлених лиць. Потрібна окрема гілка влади, незалежна від писаних законів злочинців. Нам потрібні люди, які люблять свою країну і своє місто. Першопроходці, яким справді потрібне майбутнє, саме в нашій країні. Коли наш народ захоче і усвідомить, що можна жити краще, коли кожен буде вносити лепту в спільне майбутнє, тоді і порядок буде, як і на місцевому, так і на державному рівні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus