USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Частково я винний». Яким буде вирок луцькому експоліцейському, через якого загинули двоє людей

22 Липня 2021 18:55
Через два тижні заслухає вирок суду Геннадій Єпіфанович – ексначальник карного розшуку, якого звинувачують у вчиненні смертельної ДТП, в якій загинули двоє людей і травмувалася дитина. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, два автомобілі зіткнулися в селі Дачне, що поблизу Луцька, ввечері 21 лютого 2019 року. Колишній поліцейський на «Мерседесі» врізався в таксі. Внаслідок зіткнення 44-річний водій таксі Олег Мирошников і 32-річна пасажирка Софія Швець загинули на місці, її 9-річна донька потрапила до реанімації. Геннадій Єпіфанович був напідпитку.

21 липня в Ківерцівському районному суді відбулися дебати сторін, після яких колишньому правоохоронцю мали би винести вирок. Однак засідання затягнулося із 10:30 до шостої вечора: сторона захисту закидала суд клопотаннями, зокрема, про повторне проведення експертиз і допитів. Натомість сторона обвинувачення переконувала, що клопотання підготували лише для того, аби затягнути розгляд справи.

Урешті суддя відхилив усі клопотання, заявлені захистом Єпіфановича. Сам обвинувачений заявив, що не довіряє суду, та попросив про відвід головуючого судді. Аргументував це тим, що його права на захист порушені.

«Ви не задовільнили жодного нашого клопотання, йдете в руслі обвинувачення та прокурора», – наголосив Геннадій Єпіфанович.

До речі, про відвід судді він заявив уже втретє.

Відхиливши клопотання про відвід, суддя розпочав дебати. Прокурор оголосив обвинувачення Єпіфановичу.

«Сторона обвинувачення пропонує суду визнати винним Геннадія Єпіфановича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України, та призначити покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавлення права керування транспортним засобом строком на три роки», – зачитав прокурор Олександр Ліпко.

«Усі докази, надані слідчими, експертами, прокурорами, на мою думку, правильні, а от клопотання, подані адвокатами, про те, що суддя не такий, свідок, який лишився живим, не такий, криміналіст не той, експерт не той, усі не ті… У мене за ці два з половиною роки склалося враження, що ця особа, вбивця і злочинець, вважає себе ангелом», – сказав батько загиблої у ДТП Софії Швець Ярослав Дричик.

Обвинувачений Геннадій Єпіфанович свою вину визнав лише в тому, що сів п’яним за кермо.

«Частково я винний у цій події. Якби я дійсно не сів за кермо, то нічого цього не було б… Але треба ж до всього підходити об’єктивно. Це не я винний, що вони (родичі загиблих, – ВН) зараз страждають безперестанку, винне слідство», – сказав він.

Через численні клопотання сторони захисту поставити крапку в судовому розгляді не встигли – закінчився робочий день. Вирок оголосять через два тижні – 4 серпня.
Родина загиблої Софії Швець досі оговтується від страшної трагедії. Кожного судового засідання чоловік загиблої, батько та мати згадують ті страшні події.

Батько загиблої Ярослав Дричик розповів, як проходить реабілітацію його онуки після аварії.

«Вона себе почуває краще. Деякий час ми зверталися до лікарів, проходили процедури… Слава Богу, вже закінчила шостий клас. Меншенькій нещодавно було шість років», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 22 Липня 2021 19:54
І що "воно" винне тільки, що сіло за руль...? Оця бля*іна бухою їздила постійно. Закрити на 10-ку і крапка...
Сталін Показати IP 22 Липня 2021 20:13
Бідненьке чучело сіло за кермо. Вбило людей! Дійсно не винний(((( Совісті ноль, таким треба довічне давати!!!!
Мама Показати IP 23 Липня 2021 00:21
Частково винний. Хіба таке можливо? Дитину матері лишив. П'янота. Завжди уникають покарання.
Лучанин Показати IP 23 Липня 2021 07:25
Яке ж все таки воно гниле.
Колишній інспектор Д Показати IP 23 Липня 2021 08:22
Ось це ''ч*о'' дослужилося до полковника міліції, перебувало на посаді начальника управління карного розшуку УМВС України у Волинськй області. А розумом, вертаючись до його посади Господь його не наділив. Cвоїми вибриками, п'янками, гулянками, кар'єризмом та ворожим ставленням до людей+підлеглих, а саме Г.Єпіфанович був таким все своє життя, то виходить, що Господь кінець кінцем віддячив за його добрі у лапках ''вчинки''.
60 до Колишній інспектор Д Показати IP 23 Липня 2021 12:43
Ну хтось же його цінив, раз він дослужився до полковника і начальника управління карного розшуку області. Переважна більшість мєнтів такі ж як Єпіфанович, наглі, нарвані, пупи землі
911 Показати IP 23 Липня 2021 11:56
ввести у кримиінальний кодекс статтю про зміну покарання всім держслужбовцям поліціянтам суддям прокурорам котрі скоїли тяжкі злочини напідпитку за кермом на 25років або довічно з кофіскацією всього награбленого майна . Крапка.
лінивець Показати IP 23 Липня 2021 15:47
дивно як путін не винен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus