USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Через блокування Савченком бюджету для онкохворих дітей не можуть закупити ліки

15 Лютого 2019 14:37
Через блокування обласного бюджету Волинська обласна дитяча лікарня не може здійснювати закупки, які необхідні для лікування онкохворих дітей та дітей з рідкісними хворобами.

Про це йшлося під час короткої наради 15 лютого перед презентацією лабораторного аналізатора, який купили за кошти, зібрані на молитовному сніданку.

Як зазначив генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко, через політичну ситуацію на сьогоднішній день бюджет установи заблокований, тому за певними напрямками не можна здійснювати і загальні закупки для онкохворих дітей, і закупки для дітей, які хворіють рідкісними хворобами.
Натомість у коментарі журналістам радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що блокування бюджету області – це блокада її розвитку.

«На жаль, деякі люди просто втрачають глузд в погоні за політичними амбіціями. Ми бачимо, що блокада бюджету Волині шкодить всій області, в тому числі і Волинській обласній дитячій лікарні. Дуже шкода, що люди не розуміють, що все тимчасово, а життя та здоров’я дітей – це те, про що необхідно дбати, в якій партії ти не був би. Коли голова Волинської ОДА блокує бюджет, то ми бачимо, що заклади не можуть працювати, зокрема це видно на прикладі обласної дитячої лікарні, облмуздрамтеатру, коли його керівник просить у нас кошти на костюми для вистав. Це неправильно, це блокада розвитку та життя області», - зазначив Ігор Поліщук.


Нагадаємо, через одноосібне блокування головою Волинської ОДА Олександром Савченком рішення Волиньради про прийняття бюджету на посадовця подали заяви про злочин в ГУНП у Волинській області, прокуратуру області, Національне антикорупційне бюро України та Спецалізовану антикорпційну прокуратуру. Адже, як йдеться у зверненнях, посадовець не мав законного права одноосібно скасовувати рішення органу місцевого самоврядування. Як стало відомо, поліція розпочала кримінальне провадження щодо голови ОДА та директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка за статтею 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем». До того ж, через «бюджетну війну» Волинь недоотримає мінімум 15 мільйонів гривень, які можна було б спрямувати на ремонт бюджетних установ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus