USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Через гуманітарні морські коридори вдалося вивезти близько 375 тисяч тонн зерна

11 Серпня 2022 22:17
Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу зазначив, що Збройні сили України продовжують виконувати покладені на них зобов’язання щодо прикриття гуманітарного морського коридору.

«З початку серпня з українських морських портів «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний» було здійснено перехід 12 суден в Середземне море. Всього гуманітарним коридором з морських портів було вивезено близько 375 тисяч тонн зернових вантажів та інших продуктів харчування», – розповів він.

Перешкод корабельним караванам не виявлено.

До слова, наприкінці липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна. Перше судно із зерном прибуло до Стамбула 2 серпня ввечері. Воно вийшло із порту Одеси 1 серпня. 9 серпня з порту «Чорноморськ» вийшло два судна з 70 тис. тонн продовольства. Вантаж планують доправити до Туреччини та Південної Кореї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus