USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинського прокурора, якого зловили п’яним за кермом, поновили на посаді в неіснуючу прокуратуру

21 Вересня 2021 12:25
Прокурора Володимир-Волинської прокуратури Миколу Троцюка, якого у вересні минулого року спіймали п’яним за кермом, поновили на посаді. Утім, поки скандальний прокурор судився, завершили реформу галузі, у результаті якої з березня 2021 року створили окружні прокуратури замість місцевих. Тож вийшло, що «зірку YouTube» поновили у «старій» прокуратурі, тоді як у штаті нової він не перебуває.

Про це під час засідання 8-ї позачергової сесії Волинської обласної ради повідомив керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук.

Під час звіту головного прокурора області щодо результатів діяльності у першому півріччі 2021 року депутат Віктор Дудечко поцікавився, якою ж станом на сьогодні є доля скандальної «зірки YouTube», прокурора із Володимира-Волинського Миколи Троцюка, який кермував транспортним засобом у нетверезому стані.

«Мені відомо, що одному поліцейському, який брав участь у затриманні Троцюка, вручили підозру від ДБР про вчинення злочину, а іншого звільнили з лав Міністерства внутрішніх справ», - зазначив обранець громади.

«Зірка він соцмереж чи ні, але, справді, рік тому сталася прикра подія, коли працівники поліції зупинили працівника місцевої прокуратури з підозрою на перебування за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Від проходження тесту він відмовився, натомість працівники поліції вчинили певні дії для затримання цього працівника прокуратури. За результатами проведеного службового розслідування щодо цього працівника прокуратури скерували дисциплінарну скаргу до офісу Генерального прокурора», - зауважив Віктор Тимчук.

Водночас він наголосив, що органи прокуратури протягом тривалого часу знаходились на стадії реформування.

«Цього року реформи завершилися, і замість місцевих прокуратур у нас запрацювали чотири окружних прокуратури. Тож, у результаті співбесіди кадрова комісія надала негативний висновок і цього працівника звільнили. Він звернувся до суду і оскаржив це рішення. Суд його поновив у посаді, але в стару прокуратуру. Тобто станом на сьогодні він не перебуває у штаті новостворених органів прокуратури, а дисциплінарна скарга щодо нього перебуває на розгляді у дисциплінарній комісії», - наголосив головний прокурор області.

Що стосується працівників поліції, які брали участь у затриманні скандального прокурора, то Віктор Тимчук зауважив, що, мовляв, закон один для всіх – і для працівників прокуратури, і для поліції.

«Йдеться про перевищення службових повноважень. У будь-якому разі, забігати на територію приватного господарства або в будинок, чи то є працівник поліції, чи прокуратури, СБУ чи депутатського корпусу, заборонено. У цій справі остаточну крапку поставить суд», - акцентував доповідач.

Нагадаємо, 11 вересня 2020 року в Нововолинську правоохоронці отримали повідомлення про те, що водій Opel керує автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Поблизу будинку на вулиці Сковороди,15 вони зупинили автомобіль Opel Insignia, оскільки водій був не пристебнутий пасками безпеки. Як виявилося, за кермом перебував прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

У мережі скадального прокурора прозвали «зіркою YuoTube» через відео з бодікамер поліцейських, які ловили Миколу Троцюка, адже воно набрало майже один мільйон переглядів.

У день затримання, 11 вересня, Микола Троцюк перебував на застіллі, де відзначали переміщення на посаду тодішнього обласного прокурора. Тож повертався до Нововолинська зі святкування у Луцьку. Також джерела редакції повідомили, що Микола Троцюк одразу ж після складання на нього протоколів про адміністративні правопорушення намагався отримати довідку про відсутність алкоголю у крові. В медичних закладах у Володимирі-Волинському та Іваничах лікарі відмовилися видавати йому таку довідку, а вже о 9 ранку в Нововолинську він пройшов огляд на стан алкогольного сп'яніння, результат показав 0 проміле, оскільки з моменту затримання пройшло достатньо часу.

Спочатку рішенням суду Миколу Троцюка звільнили із займаної посади, утім він подав апеляцію, тож згодом стало відомо, що його поновили у посаді. Водночас одному з поліцейських, який брав участь у затриманні, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Натомість 2 липня 2021 року у Нововолинську відбувся мітинг проти поновлення на посаді Миколи Троцюка. Також мітингувальники зібралися, аби підтримати поліцейського Віктора Циплакова.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
В . Показати IP 21 Вересня 2021 12:38
Ну вот как так????
Анонім до В . Показати IP 21 Вересня 2021 14:25
Скоро буде прокурором області напевно.
123 Показати IP 21 Вересня 2021 13:29
Люблю Цю державу…. Насправді ні.
зезе до 123 Показати IP 21 Вересня 2021 14:24
Кінець епохи корупції.
5 Показати IP 21 Вересня 2021 13:30
Тобто можна шастати п"яним,а потім заїхати на будь-яке подвір"я і все - ніхто не має права зайти на приватну територію і тебе затримати? Шкода поліцейських. Чесно виконували свою роботу і ще й винними вийшли.
Народна прокуратура до 5 Показати IP 21 Вересня 2021 13:56
А Ви що, тільки зараз це зрозуміли? Скільки вже поліцейських, прикордонників та інших правоохоронців були засуджені за намагання затримати правопорушників на чужому обійсті, а й досі ще не зрозуміли, що подібне геройство нікому - ні державі, ні нашим громадянам - не потрібне. Кримінальне процесуальне законодавство авторства Портнова-Пшонки встановило примат недоторканості приватної власності і прав злочинця, а не покарання за вчинений злочин. Тому й маємо бутафорську правоохоронну систему, яка ні на що не впливає. Але з листопада 2012 року цей кодекс діє і в нього вносять все більше "покращень", значить, людей і їх представників у Верховній Раді такий закон влаштовує
Євросоюз Показати IP 21 Вересня 2021 13:35
А тепер нехай цей лай.....к йде працювати в поліцію, і вчить там дотримуватися законів. Так йому й треба, коз.....у.
Сумно Показати IP 21 Вересня 2021 14:00
Отаке справжнє обличчя недореформованої прокуратури! 11 вересня вони влаштували попоїще на честь ліквідації старої прокуратури, початку роботи нової, на честь переміщення старого прокурора області на нове місце і призначення нового - цього самого Тимчука - всі події відбулися в один день! І ніхто не відповів, ніхто не подав у відставку, ніхто ні з ким не розібрався як належить, ніхто нікого не покарав і навіть не пожурив - всі залишися на куплених місцях, при пагонах, при дохідних посадах і навіть п'яниця Троцюк на залишається на білому коні! А Венедіктова до цих пір не може розглянути дисциплінарної скарги на цього п'янчугу, можна лише здогадуватися - скільки він за це проплатив! Хай живе недореформована прокуратура!
Клава Показати IP 21 Вересня 2021 14:43
Поліцейськи працювали по конкретній наводці - от нехай зараз роз...буються за це кар'єрою і взагалі своїм майбутнім ....Нехай навіть цей прокурорський і був трохи підшафе, але був у нормі нікому не створював небезпеку, а навпаки тихенько заїхав додому, хиба треба було розпалювати конфлікт - це наводка, хтось зводив рахунки ....
Фу!!! до Клава Показати IP 21 Вересня 2021 16:23
Ти не Клава, ти - п.дст.лка Троца
Клаві Показати IP 21 Вересня 2021 17:57
Осіннє загострення?
Вася Показати IP 21 Вересня 2021 19:08
Венедіктова розглянула дисциплінарну скаргу і дала догану.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus