USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через відсутність кандидата від «Солідарності» Луцьк знову залишають без виборів

15 Травня 2018 13:16
Луцьк вчергове виключили з переліку міст, в яких Верховна Рада мала призначити позачергові вибори міського голови. В зв’язку з цим волинські нардепи Ігор Гузь, Ірина Констанкевич та позафракційні нардепи партії «УКРОП» зробили спільну заяву про недопущення штучного блокування виборів в Луцьку.

Як повідомила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ірина Констанкевич, відповідно до попереднього порядку денного планувалось включення питання про місцеві вибори. А вранці 15 травня стало відомо, що Луцька в переліку міст, в яких планують призначити вибори, знову немає.

На її думку, послідовна лінія непризначення в Луцьку виборів прослідковується і далі. З цього приводу нардепи підготували спільну заяву, в якій висловили ймовірність блокування трибуни Верховної Ради у випадку, якщо Луцьк так і не з’явиться в переліку.

Причиною цьому, на думку Ірини Констанкевич, відсутність в провладної більшості реального кандидата на перемогу у Луцьку.

«На мою думку, проблема полягає у тому, що провладні партії бачать, що кандидати і партії не мають підтримки. Тому аби уникнути відкритої поразки і фіналу, вони роблять все для того, аби їх (виборів, - ВН) не було», - зазначила нардеп.

Під час виступу з трибуни Ігор Гузь зазначив, що ситуація з непризначенням виборів Верховною Радою – ганебна.

«Уже більше року парламент не може прийняти рішення про вибори у місті Луцьк. Це ганебна ситуація… До мене звертаються лучани із запитанням, що заважає парламентарям призначити вибори луцького міського голови? Я звертаюся до Петра Порошенка дати команду фракції БПП підтримати рішенян про вибори в Луцьку і це розставить всі крапки над «і» – заявив Ігор Гузь.
В коментарі ІА Волинські Новини він пояснив, що вирішенням політичної кризи в Луцьку можуть бути тільки вибори міського голови та, можливо, депутатського складу ради. Вибори, на його думку, штучно блокує БПП «Солідарність», яка формує більшість у Верховній Раді.

«БПП «Солідарність», наскільки я розумію, не готовий до виборів, не має кандидата, тому блокує вибори. І це триває вже більше року», - резюмував нардеп.

Зауважимо, що не всі волинські нардепи одностайні в думці про необхідність призначення виборів у Луцьку, аби громадяни могли обрати міського голову. Приміром, нардепи від депутатської групи «Воля Народу» Степан Івахів та Сергій Мартиняк вже декілька разів не голосували за призначення виборів.

Очевидно, що група «Континіум», співвласником якої є Івахів, намагається в будь-який спосіб отримати владу в місті: після невдалої спроби зрежисувати відкликання депутатів міської ради тут так і не знайшли достойного провладного кандидата, а тому призначення виборів у Луцьку досі штучно блокують.

Причина – гроші. На думку депутатів, влада «Континіуму» у Луцьку потрібна для того, аби й далі викачувати з міста гроші, як це вони з успіхом робили раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ізя Показати IP 15 Травня 2018 13:37
Питання, навіщо утримувати за людські кошти 450 д.....в - депутатів, які нічого не роблять для тих людей? Хай їдуть в Польщу, Португалію, Італію шукають роботу, а не жирують тут нічогісінько не роблячи (перепрошую :), таки роблять - грабують державу)!
Олекса Показати IP 15 Травня 2018 14:08
А лучанам по барабану ( дивлячись на кількість дописувачів) - будуть вибори чи ні. От якби прийшла інфа що із завтрашньго дня проїзд дорожчає на 50 коп- то за пів години було б сотня дописів.
Лучанин Показати IP 15 Травня 2018 14:26
якби цих дармоїдів було всьго 100, (по двоє від кожної області), результат був такий же, а яка економія бюджету!!!
Лучанин до Лучанин Показати IP 15 Травня 2018 15:01
Ви в якій країні живете? В нас не 50 областей... Достатньо 24 депутатів від кожної області. Є ще місцеві ради, які можуть долучатись до роботи ВР: вносити пропозиції, законопроекти, передавати запити громадян. З іншого боку чим менше депутатів тим легше контролювати ВР в такій бандитській країні як наша.
? до Лучанин Показати IP 15 Травня 2018 15:25
Сколько областей?
Коля Показати IP 15 Травня 2018 15:10
А що лучанам зміниться? Це ж за владу б"ються за гроші. Вусенко і інші за крісла а лучанам треба порядок в місті і вирішення нагальних проблем. Поки справляється Пустовіт то всі й мовчать , чи не так? А влада просто немає кого поставити бо ніхто не хоче відповідальності брати на себе або ж торги йдуть!!!!
Юрій Показати IP 15 Травня 2018 17:40
А можна написати, як викачуються гроші з Луцька Континіумом? Бо тут не складується пазл. Дана компанія всеж таки сплачує податки.
Льоня до Юрій Показати IP 17 Травня 2018 09:21
Ага сплачує до сих пір екс голові податкової Волині миколі гринюку в карман. Цей варяг як і гвандьо тільки й грабують Волинь.
Наталія Показати IP 16 Травня 2018 11:41
НЕГАЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ВИБОРІВ МІСЬКОГО ГОЛОВИ У МІСТІ ЛУЦЬК!!! Розгляд петиції на порталі Верховної Ради України https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/3690
Лучанин Показати IP 18 Травня 2018 19:00
Цікаво а з яких тем влада «Континіуму» викачує з Луцька гроші???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus