USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Четверо загиблих і щонайменше 100 поранених: наслідки торнадо в Оклахомі

29 Квітня 2024 09:49
Торнадо забрав життя чотирьох людей, серед яких немовля, в американському штаті Оклахома і залишив тисячі споживачів без електрики, щонайменше 100 осіб по всьому штату зазнали поранень.

Про це пише УП з посиланням на The Associated Press.

Понад 20 000 людей залишилися без електрики через кілька годин після того, як торнадо почався пізно ввечері в суботу. Найбільших руйнувань зазнало місто Сульфур, де проживає близько 5000 осіб, там торнадо знищив багато будівель у центрі міста, перекинув автомобілі та автобуси і позривав дахи з будинків у радіусі 15 кварталів.

За словами губернатора Оклахоми Кевіна Стітта, близько 30 людей отримали поранення у Сульфурі, в тому числі ті, хто перебував у барі під час торнадо.

За даними Департаменту з надзвичайних ситуацій Оклахоми, лікарні по всьому штату повідомили про близько 100 постраждалих, в тому числі людей, яких, очевидно, було поранено уламками.

Серед загиблих було немовля, повідомив директор управління з надзвичайних ситуацій округу Г'юз Майк Докрі.

Читати ще: У кількох штатах США пронеслися руйнівні торнадо, є поранені

Смертоносна погода в Оклахомі додалася до десятків повідомлень про торнадо, які з п'ятниці спричинили хаос у центральній частині країни. У неділю стало відомо про ще одну смерть в Айові. Влада округу повідомила про смерть чоловіка, який отримав важкі поранення під час торнадо в п'ятницю.

В Оклахомі влада повідомила, що торнадо в місті Сульфур почався у міському парку, а потім пронісся через центр міста, перевертаючи автомобілі і зриваючи дахи й стіни з цегляних будівель. У будівлях, що залишилися на місці, вибило вікна та двері.

Поблизу міста Холденвілль торнадо забрав життя двох людей і пошкодив або зруйнував більш як десяток будинків, згідно з повідомленням Служби екстреної медичної допомоги округу Г'юз. Ще одна людина загинула на шосе

поблизу міста Марієтта на півдні Оклахоми, повідомили представники влади штату.

Сильні дощі, які прийшли в Оклахому разом з торнадо, також спричинили небезпечні повені й необхідність рятувальних робіт на воді. За межами Сульфура підвищення рівня води в озерах призвело до закриття Національної зони відпочинку Чикасо, де шторми зруйнували пішохідний міст.

У неділю Стітт видав указ про введення надзвичайного стану в 12 округах через наслідки негоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus