USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Чи може Білорусь напасти взимку? Думка Резнікова

20 Грудня 2022 23:18
Ризик участі військовослужбовців збройних сил Білорусі у повторній спробі наступу на Україну цієї зими існує, однак це не в інтересах керівництва РБ.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив міністр оборони України Олексій Резніков, пише ТСН.

"Чи будуть використовуватися як солдати? Це мрія Кремля, я в цьому переконаний, тому був цей візит (президента Володимира Путіна до Білорусі, – ред.). Але чи готове білоруське керівництво їх використовувати, розуміючи, що рівень антиукраїнської пропаганди у Білорусі набагато нижчий, ніж у Росії? У звичайних білорусів немає внутрішнього покликання воювати з українцями. Звісно, вони військові, вони виконають наказ, згідно з їхніми статутами. Але що буде далі після перетину українсько-білоруського кордону? Для них такої однозначності немає", – сказав він.

Читати ще: Зеленський про візит Путіна до Лукашенка: Хто б до чого не схиляв Білорусь – це їм не допоможе

Резніков додав: не в інтересах керівництва Білорусі залучати своїх військовослужбовців до нападу на Україну та втратити їхній військовий потенціал.

"Тому маю надію, що вони все ж таки будуть продовжувати тримати цей баланс. Але ми ці ризики маємо оцінювати серйозно, тому ми готові наші військові, Збройні сили, прикордонники, Національна гвардія всі ми до цього готові", – сказав він.

Читати ще: Участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною, – ISW

Міністр зазначив, що поки російські військові не сформували на території Білорусі ударне угруповання, щоб спробувати знову здійснити наступ з цієї країни.

"Ми оцінюємо, в першу чергу, готовність росіян через свій мобілізаційний резерв створити потенційне ударне угруповання. У тому, що в цьому будуть залучені саме білоруські збройні сили, це питання друге. Територія Білорусі може бути використана як напрямок удару, якщо росіяни сформують там своє ударне угруповання. Станом на сьогодні такого ударного угруповання не сформовано. Їм потрібен час, і ми це побачимо", – сказав він.

Читати ще: Переговори Путіна й Лукашенка: про що домовилися

До слова, секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що під час візиту до Мінська Путін тиснув на Лукашенка, аби той дозволив направити білоруські війська на війну проти України. Данілов зазначив, що ні Лукашенко, ні білоруський народ не мають великого бажання вступати у війну проти України. Водночас секретар РНБО запевнив, що Україна готується до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, збройні сили РФ у Білорусі перекидають танки ближче до кордону з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ісса Ндойє Показати IP 20 Грудня 2022 23:35
Ци евреі в уряді тільки ціну собі набівають і загонять державу ....
Анонім Показати IP 21 Грудня 2022 05:35
яка може бути думка в цього московитського чорта? ліпше перегляньте архів його заяв для змі в січні-лютому 2022р.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus