USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дістають дерева, ганчір’я та шини: як у Луцьку чистять зливову мережу. Фото

17 Серпня 2022 21:49
Каналопромивальна машина, трактор, вантажівка та кілька працівників. Такою є бригада КП «Луцькспецкомунтранс», яка займається очищенням зливової мережі в Луцьку.

Сьогодні їх можна було зустріти на ділянці вулиці Клима Савури: від вулиці 8 березня до проспекту Перемоги. Тут очищають від мулу колектори та решітки зливової мережі, інформують у міській раді.

Начальник відділу зливової мережі КП «Луцькспецкомунтранс» Анатолій Трикуш каже, що бригада працює щоденно. Ділянки для обслуговування обирають найбільш засмічені, а також ті, про стан яких надходять дзвінки до відділу комунікації 15-80.
«Спочатку каналопромивальна машина очищає труби під високим тиском, далі спеціалісти вигрібають мул. Подекуди з мережі дістають порослі дерева, ганчір’я, трапляються й автомобільні шини», – каже Анатолій Трикуш.
Підтоплення, яке сталось в місті минулими вихідними, пояснює так: «На деяких ділянках мережа застаріла, тому не може впоратися з великим об’ємом води. Останні роки не відбувалось збільшення об’єму труб чи заміни мережі, яка збудована в 60-70-их роках минулого століття. А ще, якщо за добу випадає півторамісячна норма опадів, то звичайно вода миттєво не може зійти у будь-яку каналізацію».
Натомість у наступні вихідні волинські синоптики знову обіцяють дощі. Не такі рясні, як були 13-14 серпня, коли випала півторамісячна норма опадів, однак в деяких районах міста прогнозують сильні.
«До кінця робочого тижня буде переважно без опадів. Денна температура повітря подекуди сягатиме до 30 градусів, а нічна – 13-18С°. В суботу очікується невеликий дощ, а з неділі на понеділок місто опиниться під циклоном з Середземного моря, тому очікується помірний дощ, місцями значний з грозами та шквалами», – розповів синоптик Василь Климюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus