USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Директору – догану, а батькам – повернути гроші: керівника дитсадка біля Луцька покарали за те, що збирав кошти на ремонт укриття

14 Вересня 2022 13:13
Директору нового дитсадка в Дачному за те, що збирав гроші з батьків на ремонт підвалу, оголосили догану. До того ж, він має повернути кошти батькам. Усі роботи з облаштування укриттів у закладах освіти громади мають здійснювати за кошти місцевого бюджету.

Як інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час засідання виконкому, на сьогодні до очного навчання в громаді допущено 33 школи з 38. Також працюють 42 дитсадки з 51.

«П’ять шкіл не мають укриттів. Учням запропоновано онлайн-навчання або очне з можливістю доїзду шкільним автобусом до найближчої школи з укриттям», – сказав він.

Читати ще: Чи безпечно в луцьких школах і дитсадках? Відповідь міського голови

Староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський розповів, що у новому дитсадку в селі Дачному у підвал підтікала вода й силами батьків зібрали кошти та зробили водовідведення.

«Я заборонив збирати гроші на ремонт укриттів у дитячих садочках. Батькам кошти повернути, а роботи провести за гроші міського бюджету. У міському бюджеті є кошти. Потрібно припиняти цю практику збирання грошей на укриття. Я забороняю збирати гроші з батьків на укриття», – відреагував на це міський голова Ігор Поліщук.

Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар підтвердив, що директор дитсадка не звертався до департаменту з проханням виділити кошти на ремонт укриття.

«Кожен керівник закладу освіти повідомлений про те, що є бюджетні запити. Ми відкриті, ми прозорі й чекаємо від них пропозицій про те, що є необхідність фінансування тих чи тих робіт. Усі роботи, без винятків, стовідсотково оплачує місцевий бюджет. Усі роботи здійснюємо ми. Тому немає потреби в зборі коштів чи якоїсь ініціативи від батьківської громадськості щодо долучення до цього процесу. Керівників повідомлено, тому вони знають і розуміють, що відповідальність лягає безпосередньо на них», – сказав Віталій Бондар.

«Директору садочка за те, що збирав гроші з батьків, – догану. Проблему в дитсадку ми залагодимо… Я не вперше заявляю, що в нас у бюджеті є кошти на ремонт укриттів. Збирати кошти з батьків на ремонт укриттів заборонено, – наголосив Луцький міський голова. – Чому він не звернувся в департамент освіти? Є офіційний порядок звернення. Якщо є проблема в садочку, якщо є підтікання, то директор має виявити це та повідомити в департамент освіти. У нас є головний інженер, який відповідає за ремонти. Він виїде на місце, подивиться і скаже про ситуацію, а потім будемо залучати підрядника чи оголошувати тендер тощо».

Нагадаємо, новий дитсадок у Дачному відкрили у вересні 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Коля Показати IP 14 Вересня 2022 13:48
На укриття ні, а на штори?
Олександр Показати IP 14 Вересня 2022 14:24
А звільнити не потрібно його???що за ...........!!!!!!!!!
Дивно Показати IP 14 Вересня 2022 15:14
Кругом з батьків побори, але побачили лише одного і все ... догана. Звільняти всіх!!! хто бере гроші на ремонти, від вчителя до директора, а то ще й премію дають за ремонт , який оплатили батьки ....
Александр - 1 Показати IP 14 Вересня 2022 15:24
Можна зрозуміти і директора.. ... то директор має виявити це та повідомити в департамент освіти. У нас є головний інженер, який відповідає за ремонти. Він виїде на місце, подивиться і скаже про ситуацію, а потім будемо залучати підрядника чи оголошувати тендер тощо». Довга пісня.. А укриття потрібно на вчора..
дідо Показати IP 14 Вересня 2022 18:00
про четверту школу мовчать...
55 Показати IP 14 Вересня 2022 20:47
Не ті часи щоб ділити наше ваше. Вийшло так, що допомогли матеріально то і добре, діти будуть під захистом. Якби міська влада давала б на це кошти, то ніхто б з батьків не збирав, а тепер роблять піар, поверніть, то може треба було вчасно самим виділити. Волонтери за людські кошти також допомагають армії і це все сприймається нормально, бо ж державі треба допомагати, то чим ця ситуація в садочку відрізняється?!?
мамма Показати IP 14 Вересня 2022 23:14
чому догана? може це ініціатива батьків, для швидшого вирішення проблеми, сьогодні всі хочуть нормального навчання. Хіба це єдиний випадок? Чому інженер з управління освіти не об'їздив заклади і не оцінив ситуацію щодо укриттів, питання не перший день обговорюється, це ж його прямі обов'язки і він за це отримує заробітну плату. В такий складний період для України дуже багато бюджетних організацій рятуються коштами працівників- папір, заправка прінтера і т.д. Це теж порушення?
Тарас Показати IP 15 Вересня 2022 09:43
Почекайте. Дитсадок новий. Підтікання є. Це чия проблема?. Хто прийняв дитсадок ?. Чому забудовник не усунув проблему. Чи у нього по проекту має бути підтікання? Чи це розвод по українськи. Чому якщо виявляється проблема це перекладається на батьків? Я так розумію що відвідування дитсадка є платна послуга. В цій платі закладені витрати на утримання цього закладу в належному стані. Як оприходуються кошти зібрані батьками. Тут повинна вже працювати прокуратура на предмет крадіжки коштів. Не знаю державних чи громади. Бо по перше дитсадок новий і є якісь гарантійні терміни. Чи по проекту у підвалі має бути басейн з природнім поповненням водою.
Анонім Показати IP 15 Вересня 2022 18:12
Куди дивився цей головний інженер коли приймав новобудову?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus