USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Загроза енергетичної кризи: Волинь на 4 дні зменшить споживання газу

2 Березня 2018 11:22
Відключення вуличного освітлення у Луцьку та пониження температури в домівках: в області протягом найближчих чотирьох днів запроваджують заходи зі зниження споживання енергоносіїв.

Про це йшлося під час засідання антикризового енергетичного штабу 2 березня у Луцьку.

Від сьогодні пропонують скоординувати роботу диспетчерських служб через облдержадміністрацію по лінії «Волиньобленерго», «Волиньгазу», органів місцевого самоврядування на місцях, райдержадміністрацій.

Нагадаємо, у зв’язку з діями Росії, спрямованими на створення енергетичної кризи в Україні, з метою економії енергоносіїв в області тимчасово припинять роботу заклади освіти, у держустановах завтра оголосять вихідний, а органи місцевого самоврядування працюватимуть зі скороченим робочим днем з 9 до 16 години.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомив, що у місті шукатимуть можливості зекономити енергоносії, один з варіантів, який вивчають – відключення світла на неосновних вулицях міста в нічний час, у приміських мікрорайонах.

Коментуючи заходи щодо зменшення споживання газу, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що області не доводили чітких норм зменшення використання енергоносіїв. Наразі йдеться про економію в роботі теплопостачальних підприємств. Влада розуміє, що будуть певні незручності, але вони переважно стосуватимуться підприємств теплоенергетики, бізнесу, а не життєдіяльності мешканців Волині. Пониження температури відбуватиметься поступово, не виключають варіант, що дещо знизиться температура в квартирах лучан на 1-2 градуси.

Він пояснив, що чіткі завдання доведені до тих теплоенергоцентралей, які працюють на газу – їм поставили завдання перейти на резервне паливо. Це особливо стосується Києва, де ТЕЦ працювали на газу, але мають запаси мазуту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Свідомий Показати IP 2 Березня 2018 12:04
У тарифі закладено ринкові ціни на енергоносії, все прирівнюємо до європейських цін, а винувата знову РФ, можливо, вже хватить людей обманювати, і припинити купувати вугілля у бойовиків, тим самим фінансуючи війну і тероризм, зокрема!
країна-руїна Показати IP 2 Березня 2018 12:34
В країнах , де нормальна влада і люди свідомі років 50 енергозберігаючі заходи проводять (утеплення, перехід на альтернативні види палива і т.д.) а в нас немає державної політики 26 років на цю тему
остап Показати IP 2 Березня 2018 12:51
Всіх дошкільнят міста 5-7 березня привозимо до вихователів гУНЧИК - Пустовіт...
скептик Показати IP 2 Березня 2018 13:29
зменшити подачу газу в Європу. нехай фрау мерзель, яка погодилась на північний потік-2, відчує дружню руку бєлокамєнной.
Ольга Показати IP 2 Березня 2018 13:33
А причому до газу енергоносії? Чи в Україні мало виробляється електроенергії?
Бе Показати IP 2 Березня 2018 13:57
Ходив сьогодні в деожустанови. Вхідні двері відкриті навстіж і завязані скотчем, щоб не закривали. Так знижують температуру на 1-2 градуси.
Лучанка Показати IP 2 Березня 2018 14:06
Закрийте ці всі генделики і бари,ле повальна проституція татнаркотики.Де спиваються всі-деградують люди,особливо молодь.
я Показати IP 2 Березня 2018 14:23
садочки, школи закривають, ліхтарі на вулицях вимикають, ЗАТЕ нічні клуби, бари, торгові та розважальні центри працюють хоч 24 години на добу і нема в них ніяких проблем з енергетикою!!! Дивні пріорітитети... Діти не ходять в школу, зате можуть піти в нічний клуб.
Л Показати IP 2 Березня 2018 15:42
коли на дворі -20 вони замість того щоб подати більше тепла до квартир, вони знижують температуру "на 1-2 градуси"!!!!! ГЕНІАЛЬНО БЛ*Ть!!! Це так *ука по-українськи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus