USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Експолковник поліції, якого підозрювали у держзраді: відоме ім'я затриманого за підготовку фейкових заворушень під ОП

31 Січня 2022 17:50
Стало відоме прізвище людини, яку напередодні затримала поліція за підготовку силового протесту з кривавими провокаціями під Офісом президента.

Про це інформує телеграм-канал PavlovskyNEWS.

Як повідомляють джерела ресурсу у силових структурах, затриманий організатор Юрій Голубан. Він – колишній полковник поліції, воював у АТО.

Голубан виконував організаторські повноваження, а також мав залучити до заворушень ще близько 200 «своїх людей».
Примітно, що нардеп Ігор Луценко влітку 2017 року звинуватив Голубана у вбивстві українських бійців під час боїв у зоні АТО. У ЗМІ також писали, що Голубан служив у ДНР, а в МВС тоді заявили, що полковник Нацполіції Юрій Голубан продовжуватиме свою службу, доки його вина не буде офіційно доведена.

Трьома місяцями раніше, у березні 2017-го, Голубан зайшов до сесійної зали Верховної Ради разом із постраждалими учасниками протистояння з нардепом Володимиром Парасюком на блокпосту у Слов'янську. Постраждалі блокували трибуну, тому засідання закрили.
Приблизно в цей же час президент Петро Порошенко нагородив полковника поліції Юрія Голубана орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

У лютому 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що щодо Голубана тривало розслідування, його було звільнено з органів. За його словами, коли слідство почало з'ясовувати деталі, стало зрозуміло, що у 2014 році Голубан понад місяць «невідомо де знаходився». Проте точних доказів його провини не було.

Слідство зараз встановлює, в чиїх інтересах Голубан замовляв акцію на 5000 осіб під ОП.

Нагадаємо, у Києві затримали групу осіб, які планували масові заворушення в столиці, під час яких «мала пролитися кров». За словами глави Нацполіції, розпочати псевдоакцію мали спікери, які б закликали вийти до протестувальників представника Офісу президента. Надалі, за планом, учасники «акції» мали б почати «задувати» правоохоронців, а потім спровокувати сутички.

Актор із учасників «акції» мав прикинутися пораненим (для цього мали привезти бутафорську кров), а інші – у медичних халатах – мали вдавати, що реанімують його.

Клименко зазначив, що за основу для акції взяли події біля Верховної Ради 25 січня, де постраждали 18 правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Показати IP 31 Січня 2022 20:02
Країну ви с&ка від кацапів захищаєте, та тут спочатку своїх дов&@йобів відстриляти половину треба.
Всезнайко Показати IP 31 Січня 2022 22:18
То Пороха викормиш
Говорящая фамилия Показати IP 1 Лютого 2022 01:00
Этих боевых 3,2..сов ещё не один год вылавливать придётся.
Клава.. Показати IP 1 Лютого 2022 14:54
..плодіть і далі липових полковників без полків і відповідної підготовки.. мо", Хуйло злякається..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus