USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Експрезидент Еквадору підтвердив втручання Ассанжа у вибори США

17 Липня 2019 20:12
Колишній президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що засновник Wikileaks Джуліан Ассанж втручався у президентські вибори США у 2016 році.

Про це він повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

«Ми з’ясували, що він (Ассанж – ред.) втручався у вибори (США – ред.) і ми цього не дозволяємо, тому що у нас є принципи й чіткі цінності. Нам би теж не сподобалось, щоб будь-хто втручався у наші вибори», – сказав Корреа.

Він також додав, що Еквадор не дозволить втручання у справи інших країн, зокрема, дружнього союзника США.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід підписав розпорядження про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США.

Ассанж був заарештований 11 квітня після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін 50 тижнів у британській в’язниці за порушення умов звільнення під заставу.

Сполучені Штати наполягають на видачі Британією Ассанжа за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з військовим ексаналітиком, рядовим Челсі Меннінгом щодо доступу до таємної інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus