USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ексрозвідник розповів цікаві подробиці захоплення терориста Цемаха – ключового свідка трагедії МН17

3 Грудня 2021 22:29
«Начальника протиповітряної оборони» окупованого міста Сніжного Володимира Цемаха 200 км перевозили окупованою територією, проїжджаючи блокпости бойовиків.

Про це в ефірі токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» заявив один з учасників операції із захоплення бойовика, полковник запасу Роман Червинський, передає Главком.

Ексрозвідник повідомив, що операцію із захоплення терориста було здійснено зухвало але професійно: розвідники під надійною легендою поселилися у під'їзд будинку, де проживав Цемах в окупованому Сніжному. Отримавши нагоду, розвідники викрали його та за допомогою медикаментів ввели бойовика у стан, що нагадував важку хворобу.

Після цього розвідники 200 кілометрів везли Цемаха окупованою територією від Сніжного до Донецька, повідомляючи на блокпостах бойовиків, що доплавляють важкохворого родича до лікарні. Діставшись Донецька, Цемаха переправили через лінію зіткнення стежкою, що використовували місцеві мешканці для переходу на підконтрольну територію і назад.

«В результаті цього Цемах був доставлений і постав перед слідством України», – розповів ексрозвідник.

Українські спецслужби затримали Цемаха наприкінці червня 2019 року в окупованому Сніжному Донецької області, 4 липня суд у Києві взяв його під варту, а 5 вересня звільнив під особисте зобов'язання.

Унаслідок операції у Сніжному загинув український розвідник Олександр Колодяжний, іще один розвідник – Дмитро Гержан – дістав тяжке поранення (йому ампутували ногу).

У розслідувальній групі Bellingcat стверджували, що Цемах був очевидцем подій, пов'язаних із катастрофою малайзійського Boeing. Тоді загинули всі 298 людей, які були на борту, більшість загиблих була громадянами Нідерландів. За даними Bellingcat, особисто непричетний до запуску ракети, Цемах, імовірно, ховав зенітно-ракетний комплекс «Бук», із якого збили MH17, і спілкувався із членами його екіпажу.

Нагадаємо, Цемаха віддали Росії під час обміну полоненими разом з іншими 34-ма утримуваними в Україні особами. Росія відпустила Цемаха на окупований Донбас задля того, щоб уникнути претензій від Нідерландів у справі про розслідування катастрофи літака МН17.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrij Показати IP 4 Грудня 2021 10:42
Ну и толку от этой спецоперации если Цемаха назад русским отдали??? Только два следака наших погибло))))
Ольга Показати IP 4 Грудня 2021 20:36
Только маленькая оговорка. Расстояние от Снежного до Донецка 86 км.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus