USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Газовики застерігають від турецьких колонок

31 Жовтня 2011 17:57
Використання несертифікованих газових колонок може призвести до вибуху, однак волиняни їх купують, адже ті недорого коштують.
Про це повідомив заступник начальника головного управління Держгірпромнагляду в області Віталій Кондратюк під час засідання депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 31 жовтня.
Посадовець зазначив, що несертифіковані колонки ввозять в Україну «невідомо якими каналами», а населення їх купує, бо дешево.
«Використовуючи обладнання імпортне, особливо несертифіковане, зараз популярна дешева колонка «Amina», турецького виготовлення, можна наробити собі дуже багато проблем. Тому що це такі газоутворюючі прилади, в яких може не спрацювати автоматика, де може горіти колонка, при відсутності тяги, тиску, тиску в водопровідній сітці», - каже Кондратюк.
Відтак, посадовець закликає використовувати прилади, які є легальними. Водночас він застерігає споживачів не встановлювати обладнання самочинно, бо це може призвести до отруєнь чадним газом, або ж вибухів.
Аби посилити просвітницьку роботу в цьому напрямку комісія рекомендувала облраді за поданням управління Держгірпромнагляду затвердити програму забезпечення безпечного користування при експлуатації газових тепло утворюючих побутових приладів на 2011-2013 роки. Кошторис програми – 52 тисячі гривень на три роки.
Загалом, за повідомленням Віталія Кондратюка, у 2009-2011 роках в області трапилися 5 випадків отруєння продуктами згорання природного газу в побуті, у яких постраждали 12 людей, 4 з яких загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2011 20:45
До чого тут просвітницька робота? Такі колонки можна запросто використовувати в якості звичайних без автоматики - просто вимикати після користування. Наші нові українські колонки горять не гірше (досвід), хоча 100% сертифіковані. Кожен прилад десь сертифікований та має технічні характеристики за якими і треба його обирати. А те що хтось щось не хоче сертифікувати в наш час вже нічого не значить, т.я. в погонях за "бабками" всі органи давно вже себе дискредитували. Шановні газовики, почніть чесно вести бізнес і всі проблеми відразу відпадуть!
Страждалєц Показати IP 1 Листопада 2011 10:01
В мене вже другий рік поспіль приходять газовики, дивляться на колонку Юнкерс, кажуть що вона не сертифікована - йдіть пишіть заяву, я пишу заяву і ... нічого не відбувається. Чекаю їх взимку знову :) В будь-якому випадку я думаю що колонка 60х років набагато гірша за дворічний сіменс
VSC Показати IP 1 Листопада 2011 10:49
А старые колонки львовского производства сертифицированы? Думаю, что да. Установлены они в половине луцких квартир. Про какую автоматику на этих колонках может идти речь? Она там отсутствует с первого дня эксплуатации.
11 Показати IP 2 Листопада 2011 12:47
у мене Львівська ледь хату не спалила- тож не треба розказувати казки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus