USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Ірина Констанкевич: «Економити на дітях не можна»

24 Квітня 2019 23:13
Проблема позашкільної освіти пов’язана напряму з нашим суспільним життям та бюджетоутворенням, а також з двома основними реформами, які відбуваються у нашій країні – це реформи освіти та децентралізації.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявила народний депутат Ірина Констанкевич, повідомляється на сайті нардепа.

«Позашкілля не повинно бути на периферії, його потрібно розглядати як рівновелике, поруч з освітніми сферами. Нашим законопроектом ми хочемо привернути увагу до проблем в позашкіллі, але найголовнішою є мізерні зарплати працівників як позашкілля, так і дошкілля», – наголосила нардеп.

Парламентар наголосила, що в ст. 61 Закону України «Про освіту» передбачено, що заробітна плата педагогічним працівникам найнижчої категорії має бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат, а це в межах 12 тисяч гривень. Однак ця норма не виконується не тільки для молодих педагогів, які працюють в школі, а з переліку педагогічних працівників випали викладачі позашкільної і дошкільної галузі.

«Якщо ми хочемо будувати Україну як сучасну європейську державу, то економити на дітях не можна», – підсумувала Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Світлана Показати IP 24 Квітня 2019 23:30
Де ви чули взагалі про такі зарплати? В школах, з повною догрузкою, вищими категоріями-6000.
Вахтанг Показати IP 1 Травня 2019 22:59
особливо на своїх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus