USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Кабмін зобов’язав обленерго забезпечити справедливі графіки вимкнення електроенергії

24 Травня 2024 19:23
Уряд під час засідання 24 травня затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНІАН.

«Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства та підприємства, які виконують мобілізаційні завдання», – сказав прем’єр.

Крім того, уряд підтримав законопроект, який дозволить суттєво покращити ситуацію на ринку електроенергії та розв’язати питання боргів на балансуючому ринку.

Читати ще: Тариф на електроенергію буде підвищений, – міністр

Так, пропонується створення спеціальних рахунків для широкого кола субʼєктів, що дозволить забезпечити прийнятний рівень розрахунків. Це дасть змогу зменшити борги перед «Укренерго» і покращить ситуацію зі стійкістю української енергосистеми.

Голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький нещодавно заявив, що графіки відключення світла в Україні можуть застосовуватися не лише влітку, а й взимку. За його словами, взимку споживання електроенергії зазвичай зростає, і українці мають готуватися до можливих відключень на побутовому рівні.

Читати ще: Як ставляться українці до підвищення тарифів на світло для ремонту інфраструктури. Опитування

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко своєю чергою заявив, що літня спека може погіршити становище. На початку травня він повідомляв, що російська агресія позбавила Україну більше ніж 70% об’єктів генерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Власюк Показати IP 24 Травня 2024 20:54
Як будуть виконувати ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus