USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Кохання, кров та запеклі бої: показали залаштунки найдорожчого українського екшену режисера з Волині Олеся Саніна

13 Червня 2021 10:50
Автентичні костюми, старовинна зброя та масштабні сцени боїв – найбільш очікувана українська прем’єра історичної драми «Довбуш» режисера Олеся Саніна відбудеться вже восени цього року.

Про це повідомляють у випуску новин «Сьогодні» на ТРК Україна.

Нині у Києві стартувала фінальна частина зйомок. Головні сцени фільмували у віддалених куточках Карпат.

Режисер Олесь Санін ретельно виставляє кадр та по рації дає настанови. Спочатку репетиція. Знімають сцену, у якій розбійники ділять награбоване, а Іван Довбуш, брат Олекси, на ножі викарбовує імена тих, кого вбив.

Основну частину, зокрема віддалені бої, ставили у Карпатах.

В основі сюжету – історія українського супергероя Олекси Довбуша. Це не тільки його боротьба проти ворогів українського народу, а й особисте – стосунки із братом Іваном та кохання до Марічки.

Автори фільму ретельно вивчали польські та українські архіви, проводили фольклорні експедиції у Карпатах, підбирали локації.

«Там дороги немає зовсім. Ми з операторами їхали на велосипедах і шукали ту відповідність енергії Карпат, яка там є», – розповідає Олесь Санін.

Читати ще: Найдорожче кіно зняли волиняни: 10 найочікуваніших українських фільмів 2021 року

Костюми акторам шили за давніми ескізами, а деякі декорації зводили з нуля. Зокрема і колибу, яку реконструктори збирали зі старих зруйнованих карпатських хат. Споруда точно відтворена за кресленнями 1672 року і відповідає епосі, у якій відбуваються події у фільмі.
Деталізовано відтворили і головну зброю Олекси Довбуша – бартку.

«Це справді бойова зброя, нею дуже тяжко навчитися воювати», – демонструє автентичну бартку режисер фільму.

Аби у кадрі все виглядало по-справжньому, виконавці головних ролей грають без дублерів. Перед зйомками опановували мистецтво боїв. Сокирою виконавець ролі Олекса Довбуша Сергій Стрельников володіє вправно. Майстерність відточував із кращими каскадерами країни.

«Фактично ми заново відтворювали бойову схему володіння барткою і кинжалом», – каже виконавець головної ролі.

І хоча фільм про боротьбу останнього лицаря Карпат, сюжетна лінія про любов – не менш вагома.

«Кохання – одна з останніх мотивацій Довбуша», – зазначив актор Сергій Стельников.

«Це втілення справжньої любові чоловіка до жінки, яку не зупинить ніщо», – додає виконавиця ролі коханої Довбуша Марічки Дар’я Плахтій.

Зйомки історичної драми «Довбуш» вже на фінішній прямій. Це один із найбільш дорогих та масштабних проектів в історії українського кінематографу. Зйомки обійшлися у понад 100 мільйонів гривень, із яких 65 мільйонів надала держава.

У кінотеатрах країни прем’єру запланували на осінь.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що вийшов офіційний трейлер пригодницько-історичного екшену «Довбуш» режисера з Волині Олеся Саніна.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіношка Показати IP 13 Червня 2021 14:46
Вірю в наших земляків! У те, що мистецька й художня цінність фільму перекриє всі розмови й заголовки про великий бюджет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus