USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комаровський пояснив, чому хворим на COVID-19 потрібно спати на животі

4 Грудня 2020 09:29
Сон на животі забезпечує хворим коронавірусом кращий повітрообмін у легенях.

Про це авторитетний український лікар Євген Комаровський розповів своїм підписникам у YouTube.

«Коли в людини діагностовано коронавірусну інфекцію в тяжкій формі, то один із найбільш ефективних методів активізації повітрообміну в легенях – це позиція на животі. Вірус вражає задні відділення легень, і коли людина лежить на животі, то в цих найбільш уражених ділянках легень активізується повітрообмін. Це покращує самопочуття хворого, до того ж суттєво. Якщо є будь-яке ураження легень, яке виявили під час томографії, – обов’язково лежати на животі. У випадку задишки – лежіть на животі», – зазначив лікар.

Особам із зайвою вагою, своєю чергою, Комаровський рекомендував зняти декілька пружин із матраців, аби лежати на животі їм було комфортніше.
Читайте ще: «Карантин для України – це вбивство», – Комаровський про нові обмеження та заробітки на хворих

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський пояснював, чому при коронавірусній інфекції не можна приймати антибіотики та чому захисні маски потрібно носити всім без винятку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus