USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Козацька Покрова у Княгининку»: танці, забави та гетьманська кухня. Фото

14 Жовтня 2021 20:03
Яскраве дійство, яке об’єднало дорослих і дітей цікавою культурною програмою та смаколиками, відбулося 14 жовтня – на свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки Княгининка.

Свято розпочалося із ноти смутку – священнослужителі згадали у молитвах усіх, хто віддав життя за незалежність нашої держави. Після громадської панахиди її учасники піднесли квіти до пам’ятника захисникам України.
Програму святкового концерту склали виступи різноманітних народних аматорських фольклорних колективів, представників будинків культури сусідніх сіл, музичних гуртів. Зокрема, глядачі побачили виступи колективів «Берегиня», «Княгининські хорошухи», ансамблю народної музики «Колоритні виграчі», дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Первоцвіт», вихованців Княгининівської школи мистецтв, кавер гурту GetLucky, та хедлайнерів свята – гурту «OtVinta». Приємно, що культурна програма не обмежувалася лише музикою і танцями, адже на святі вистачало локацій з художніми витворами.
На свято приїхало багато гостей. Це депутати Луцької міської ради, старости Княгининівського та прилеглих старостатів, керівники департаментів Луцької міської ради. З вітальним словом до присутніх звернувся і Луцький міський голова Ігор Поліщук.
«Хочу побажати, щоб Пресвята Богородиця оберігала і Княгининок, і усю нашу громаду… В цей день хочу подякувати усім захисникам України за мужність, за відвагу. За те, що вони пішли захищати нашу країну, незважаючи на небезпеку для свого життя і здоров’я… За те, що сьогодні в нашій громаді діти можуть ходити в садочок і школу, ми можемо працювати і розвивати Княгининок і всю нашу громаду. Також вітаю і з Днем Княгининка – із цим особливим святом – усіх, хто любить Княгининок, усіх, хто тут живе, усіх, хто своєю працею творить його сьогодення і майбутнє», – сказав Ігор Поліщук.
Читати ще: У Луцькій громаді відкрили виставку старовинних іграшок

Однією із родзинок ярмарку, безперечно, можна назвати локацію Історичного музею комунального закладу «Центр культури «Княгининок». Тут діти мали змогу побачити і спробувати у дії іграшки наших предків – вуркала, клацала, деркачі тощо. Їх виготовляли відомі народні майстри: Іван Сидорук, Юлія Жолубак та Андрій Бондарук. Варто зазначити, що майстри працюють у рамках проєкту «Іграшки Лесиного краю. Традиційні іграшки Волині та Волинського Полісся», який реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму України та Департаменту культури Луцької міської ради. А їхні вироби поповнять експозицію історичного музею.
Окрім культурної програми, для гостей свята підготували й різноманітні цікавинки: дегустацію сала і випічки, смачних народних напоїв із підвищеним градусом, розмальовки, логічні ігри, різноманітні руханки, спортивні конкурси, лотереї та фотозони. Організатори намагалися зробити усе, аби на святі було цікаво і найменшим, і найстаршим. І дивлячись на усміхнені обличчя гостей, можемо переконливо сказати, що їм це вдалося!

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus