USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Кремль розробляє систему «співвітчизники за кордоном» для виправдання подальшої агресії, – ISW

23 Травня 2024 16:00
Кремль розробляє систему легалізації статусу «співвітчизників за кордоном» як частину зусиль зі створення інформаційних умов для виправдання подальшої агресії та гібридних операцій за кордоном.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу на гендиректора «Росспівробітництва» Євгена Примакова, який 22 травня в інтерв’ю кремлівському виданню ТАСС заявив, що агентство розробляє «електронну картку співвітчизника», програму, яка дозволить росіянам за кордоном отримати доступ до певних невизначених держпослуг, відвідувати Росію і працювати там і навіть подавати документи на отримання російського громадянства у майбутньому.

Примаков заявив, що Росія готується запустити пілотну версію програми в кількох невизначених сусідніх країнах і може почати видавати перші картки до кінця 2024 року. Він сказав, що російські співвітчизники можуть надати свою особисту ідентифікаційну інформацію через онлайн-заявку в обмін на карту і доступ до різних послуг, які, ймовірно, будуть доступні через невизначену онлайн-платформу. Глава «Росспівробітництва» оцінює, що РФ має від 20 до 40 мільйонів співвітчизників за кордоном, хоча незрозуміло, що саме він вкладає у це визначення.

Читати ще: Росіяни почали повторний наступ раніше, ніж збирались: в ISW назвали причину

Зазначається, що «Росспівробітництво» розробляє проєкт «Електронна карта співвітчизника» щонайменше з 2021 року, а в 2023 році Примаков заявив, що агентство планує відкрити «сертифікаційні центри» в осередках «Русского дома» по всьому світу.

«Російські співвітчизники за кордоном, яких президент РФ Володимир Путін раніше визначив як усіх, хто має історичні, культурні або мовні зв’язки з Росією, є ключовим аспектом кремлівського наративу «рускій мір», який Кремль має намір використовувати для виправдання майбутньої російської агресії під виглядом «захисту» російських співвітчизників», – йдеться у зведенні Інституту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus