USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк може стати першим у легалізації впливу на владу

17 Травня 2012 13:55
Громада Луцька хоче впливати на рішення влади щодо забудови та благоустрою соціально значимих об’єктів обласного центру.

Таку рекомендацію мерії дала громадська рада при Луцькому міському голові 16 травня.

Активісти проекту ВОГО «Фонд місцевого розвитку» у березні і квітні провели соціологічне дослідження «Ставлення жителів Луцька до перспективи забудови та благоустрою соціально значимих об’єктів Луцька».

Як розповіла експерт проекту Марія Конончук, під час проведення дослідження опитали 300 осіб від 18 до 60 років. Так, найбільш соціально значимими об’єктами для лучан є парково-садова зона, дитячі майданчики і медичні заклади.

Саме на цих об’єктах зосереджена особлива увага громадськості. «І до забудови та благоустрою цих об’єктів громада хотіла б долучатися», ‒ сказала Конончук.

Вона також додала, що до переліку об’єктів, які лучани вважають соціально значущими, входять пам’ятники, майдани, площі, кладовища, пляжі, тощо.

Йдеться про те, що громада хоче впливати на рішення місцевої влади щодо долі цих об’єктів. Як пояснив один із учасників проекту Михайло Наход, громада не зможе запропонувати рішення про будівництво, але зможе висловити свою думку. «Її будуть сприймати як рекомендацію», ‒ сказав Наход.

Якщо міська влада прийме положення про порядок забудови та благоустрою соціально значимих об’єктів Луцька, то облцентр Волині стане першим містом, яке легалізує вплив громадськості на владу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Травня 2012 22:54
Опа-опа... Шановні! Представниками громадськості в владі є депутати. вони обираються для того щоб на сесіях обговорювати та вирішувати питання громади, з якою вони повинні радитись кожен в свому окрузі. Я щось пропустив?.. Прийняття цього положення буде прямо свідчити про неефективність роботи депутатів та їх непотрібність суспільству. Це вже прогрес! Зикнення депутатів всіх рівнів призведе до значного росту економіки та всіх інших благ для населення. Але чи не замінять ці активісти в майбутньому депутатів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus