USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцька пам’ятка на Кафедральній, 13 втратила своє історико-культурне значення

25 Червня 2019 11:23
Архітектурна будівля XVI–XVII століть, що на вулиці Кафедральній, 13, де триває скандально відоме будівництво, втратила свою цінність і культурне значення ще у грудні 2017 року, відповідно до висновку Інституту археології.

Про це йшлося 25 червня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Так, на розгляд комісії винесли питання про законність дій на території будівництва житлово-офісного центру на вулиці Кафедральній, 13.

Нагадаємо, з 2017 року в Луцьку тривають суперечки щодо законності будівництва на вулиці Кафедральній, 13. Мова йде, зокрема, про збереження архітектурної будівлі XVI–XVII століть.

Як звернув увагу депутат, голова комісії Микола Федік, це питання на комісії намагалися розглянути з кінця минулого року. Він нагадав, що йдеться про історико-культурний об’єкт, який знаходиться у Старому місті.

«Все, що становить історичну цінність, із дня на день там втрачається. І можливо, за рік-два часу цей об’єкт буде втрачено», – сказав Микола Федік і додав, що міськрада направляла численні звернення з цього питання багатьох установам.

Як зауважив депутат Павло Данильчук, про проблему давно говорять і всі її бачать. Він зауважив, що міськрада також отримала відповідь, зокрема, від Міністерства управління культури.

Своєю чергою, на засіданні комісії стало відомо, що Інститут археології проводив дослідження пам’ятки, простежуючи її стан до рівня ґрунтових вод. За результатами аналізу було дано всі необхідні висновки, відповідно до яких об’єкт втратив сам предмет своєї охорони, тож із грудня 2017 року будівля не є пам’яткою охорони культурного значення.

Таким чином, немає заперечень щодо проведення земляних і будівельних робіт на вулиці Кафедральній, 13.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Любі свині Показати IP 25 Червня 2019 11:38
Бабло вкотре перемогло добро... А скільки визгу було : " Захистимо, не дамо, не допустимо..."
ВВ Показати IP 25 Червня 2019 12:18
О т ці "історики" за пару років будують маєтки і купують нові авто...так просто, за підпис, що нічого ісорично цінного там немає.. В старомі місці де не глянь - скрізь є історична цінність...
ЛУЧАНКА Показати IP 25 Червня 2019 13:08
Хтось читав з цих розумників експертизу Паныкарського з інституту архіології? Вона є в Житлобуд 2 і вони добре про це знають.Згідно експертизи ділянка має особливо цінне значення для історіі Луцька і потребує подальшого дослідження. На ділянці не вскритий ще один ярус підземелля, а вже хочуть вперти там п'ятиповерхівку. Будівля буде 17 м висотою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus