USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьке підприємство електротранспорту отримає фінансову підтримку

20 Вересня 2017 12:50
На компенсацію пільгових перевезень у тролейбусах з міської казни пропонують виділити 3,2 мільйона гривень. У міській раді говорять, що, підтримуючи ЛПЕ, водночас і працюють над карткою лучанина, що дозволить зменшити дотації підприємству.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 вересня.

Перерозподіляючи бюджетні кошти, на Луцьке підприємство електротранспорту пропонують виділити понад 3,2 мільйона гривень. Ці кошти підуть на компенсацію проїзду пільговиків.

Член комісії Павло Данильчук зауважив, що вже багато років це підприємство дотаційне, та поцікавився коли ситуація зміниться на краще.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА ПІВТОРА РОКИ КЕРУВАННЯ ІГОРЯ ГРИЦЮКА БОРГИ ЛПЕ ЗРОСЛИ НА 3 МІЛЬЙОНИ

«Ми вже виділили на ЛПЕ 30 мільйонів гривень, і знову є пропозиція виділяти гроші. Ми щомісяця на них передбачаємо величезні кошти, коли вже це закінчиться», - запитав депутат.

На це член комісії, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук відповів, що кроки вимушені, адже головні комунальні підприємства обласного центру були доведені до занедбаного стану.

«На жаль, так складається, що наші підприємства і ЛПЕ, і ДКП «Луцьктепло» доведені до такого стану, що ми мусимо їх дотувати. Тут потрібно зрозуміти, що той директор, який там є (Ігор Пуц, - ред), працює лише 2 місяці. Тому кардинально змінити ситуацію на краще за короткий термін важко. Але вже нормалізувалася господарська діяльність, знизилася напруга в колективі. Тому треба дати ще час для налагодження роботи підприємства. Ті зміни, які я зараз бачу, - позитивні, й думаю, що в нього й надалі вийде», - пояснив Ігор Поліщук.

Із цього питання член комісії Сергій Була додав, що в міській раді зараз працюють над впровадженням картки лучанина, завдяки якій можна буде чітко обліковувати пільгові перевезення.

«Найкраще в цьому плані спрацювали у Тернополі, але зараз в міській раді це питання вивчається, аби мати свій механізм, враховуючи їхні помилки», - розповів депутат.

Та додав, що цього року управління транспорту проведе перерахунок пенсіонерів в громадському транспорті й зменшить коефіцієнт, відповідно, й зменшиться сума дотації з міського бюджету.

Нагадаємо, попереднього керівника ЛПЕ Ігоря Грицюка депутати Луцької міськради рекомендували звільнити за зловживання та численні претензії до роботи. Міністерство інфраструктури погодило це рішення. у липні 2017 року виконувачем обов’язків директора Луцького підприємства електротранспорту став Володимир Пуц.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus