USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кримінального авторитета, підозрюваного у викраденні людей у Луцьку, взяли під варту

6 Квітня 2018 17:06
Луцький міськрайонний суд ухвалив взяти під варту на 60 діб кримінального авторитета Олега Кравчука, відомого за прізвиськом Алєня, якого звинувачують в утриманні двох мешканців Луцька в підвалі у селі Забороль, розбої, вимаганні та катуванні. За нього не можна внести заставу, під вартою він пробуде до 2 червня.

Судове засідання відбулося 6 квітня.

У супроводі правоохоронців затриманого доставили у судову залу. Захисник просив заборонити відеозйомку, щоб не нашкодити репутації підзахисного.
Однак головуючий суддя Ярослав Артиш зауважив, що оксільки справа розглядається не у закритому режимі і має суспільний інтерес, то зйомку дозволив.

Адвокат затриманого Віктор Коренга зауважив, що його підопічний прибув у супроводі конвою, хоча запобіжний захід ще не обрали. Відтак, попросив звільнити підопічного, щоб він сидів разом із захисником.

Суд підтримав звернення та дозволив звільнити затриманого на час розгляду справи.
Також захисник Олега Кравчука зауважив, що слідчі втручалися в його особисте життя, у приватне спілкування, адже знімали дані з телефону не маючи на це відповідного рішення суду.

На це прокурор Ігор Демчишин зауважив, що є клопотання про арешт майна. Далі прокурор озвучив клопотання щодо тримання затриманого під вартою.

«Була зорганізована злочинна група для вчинення тяжких злочинів. Роль Кравчука була у підшуковуванні осіб із матеріальними статками та тих, хто міг би вчинити злочин. Він поділився злочинним планом з групою осіб та мав керувати їхніми діями. 16 березня Кравчук, за попередньою змовою із особами, запросили у квартиру в Луцьку Андрія Киричука.Там вчинили на нього напад із застосуванням бити та молотка.

Далі поїхали на вулицю Ветеранів. Кравчук керував діями спільників, які разом нанесли численні удари пістолетом та битою іншомупотерпілому, Олександру Ровенському, викрали його та помістили в автомобіль і повезли в село Забороль. Там помістили у підвальне приміщення», - інформував прокурор.
Також додав, що здобуто вагомі докази із допиту свідків і є ризик щодо можливого переховування підозрюваного від слідства.

«Підозрюваний не працює, не має постійного джерела доходу, він може впливати на свідків, адже двоє підозрюваних знаходяться на волі. Йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі. Він був неодноразово судимий, загальний строк відбування покарання - більше 20 років. Нині він підозрюється у вчиненні тяжкого та умисного злочину», - наголосив прокурор та попросив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів без можливості внесення застави.

Адвокат, своєю чергою, звернувся до суду та сказав, що підопічний був затриманий незаконно. Підозрюваний представився та зауважив, що мав 3 судимості, звільнили його з місця позбавлення волі в 2015 році. Востаннє відбував покарання він у Львівській області.

Із матеріалів справи стало відомо, що потерпілий чув, як у телефонному режимі, під час вчинення неправомірних дій, звучали клички людей «Сємьон», «Табак», «Асєтін», «Йожик», «Бєлий», «Якарь». Даючи покази, одна особа казала, що йому пропонували вступити в банду «Алєні», адже найближчим часом мають «накрити» двох «бариг». Він відмовився, після чого, за декілька днів, відбувся напад та викрадення людей.

Під час судового засідання слідчі надали скріншоти телефону затриманого. На їхню думку, вони свідчать про переписку та з’язок із учасниками злочину.

Під час дебатів слідчий зауважив, що є свідчення про причетність Кравчука до злочинів, затриманий має непогашену судимість, тому для нього просять запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Адвокат наголосив, що сторона обвинувачення не має доказів причетності підзахисного до злочинів й озвучені ними свідчення не додані до справи.

«Після дати вчинення злочину підзахисний був у Луцьку, йому не надходив виклик на допит. А всі покази - дані з чужих слів. Будь-які докази вчинення моїм підзахисним правопорушення відсутні. Щодо впливу на свідків, то такого досі не вчинялося, а вже пройшло 19 днів із часу вчинення правопорушення. Коли було затримання, то підзахисний надав для огляду свій автомобіль. Тому взяття під варту – необґрунтоване»,- звернувся до суду адвокат.

«Мене звинувачують незаконно, потерпілих я не знаю. Переховуватися не планую. Хоча і спілкувався з окремими підозрюваними, але відношення до вчинення ними правопорушення не маю. Готовий сприяти слідству», - звернувся до суду сам Олег Кравчук.
Після цього суддя пішов у нарадчу кімнату після чого оголосив ухвалу.
Відповідно до якої Кравчука триматимуть під вартою без права внесення застави 60 діб - до 2 червня включно.
Нагадаємо, що 47-річний кримінальний авторитет Олег Кравчук звільнився з місць позбавлення волі наприкінці 2015 року за «законом Савченко». Саме поблизу його автомобіля восени 2016 року кинули гранату Ф-1 на паркінгу біля клубу OPERA.

Як відомо він - один із групи зловмисників, які 16 березня 2018 року викрали двох мешканців обласного центру Волині та завезли їх у село Забороль Луцького району, де замкнули у підвалі.

Потерпілих били молотком та битою, відібрали гроші, ювелірні прикраси, телефони і навіть погрожували вбити. Таким чином, викрадачі вимагали передати їм автомобіль, квартиру, грошові коштів у сумі 5000 доларів США та «ферму біткоїнів».

Нині Олегу Кравчуку оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 185 КК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2018 18:10
Силовики - молодці!!! Приємно здивували! Є межі яких переходити не потрібно, але таким Алєням цього не зрозуміти. Без них наше місто буде краще. МОЛОДЦІ !!!
Авторитет Показати IP 6 Квітня 2018 18:23
Не зря Шпига в відпустку пішов.
Сергій до Авторитет Показати IP 7 Квітня 2018 03:57
Шпига в АТО.
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2018 18:43
Попахує "підставою"
Ігор Показати IP 6 Квітня 2018 18:45
Було-б кого посадити, а статтю знайдуть
Знаю Показати IP 6 Квітня 2018 22:55
Скоро прийдеться вибачатися. Безпредєл, прокурори дурку гонять. Він не при дєлах. Всі це знають. Дехто намагаєттся втриматися на посаді, показуха. За безпрєдєл треба відповідати.
Логіка Показати IP 7 Квітня 2018 00:24
В кого хоч трохи присутня логіка, здоровий глузд і здібність ясно мислити розуміють який це дешевий фарс... Ганьба силовикам і судовій системі Луцька!
Ясність Показати IP 7 Квітня 2018 00:50
звісно, злочин є, але ж в нас, як завжди, довго не розбираються і правди не шукають. Є на кого повісити вину, будуть вішати!
Минин Д Показати IP 7 Квітня 2018 08:01
Что значит будет»співпрацювати з слідством»??
Людина до Минин Д Показати IP 7 Квітня 2018 11:08
А що так напрягся?
Шрам Показати IP 7 Квітня 2018 08:02
«Мене звинувачують незаконно, потерпілих я не знаю. Переховуватися не планую. Хоча і спілкувався з окремими підозрюваними, але відношення до вчинення ними правопорушення не маю. Готовий сприяти слідству», - звернувся до суду сам Олег Кравчук.
Вася Інтелігент Показати IP 8 Квітня 2018 00:45
Олень в капкані,как єл так і єст дамашній хавчик...Сірий кардинал...Вірніше чорний...
Валерий Показати IP 28 Квітня 2018 12:58
Та мусор этот оленя. И до бабки ни ходи. На зоне торговал наркотиком. С хозяином зоны бойко. Потом по удо вышел.
Дядя Показати IP 10 Травня 2018 14:15
Анонимно писать все герои,а если бы лицом к лицу столкнулись с Олегом,в штаны наложили бы в ту же минуту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus