USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада звернулася до прокуратури Волині щодо перевірки «БІО ПЕК»

4 Липня 2019 10:51
Луцька міська рада звернулася до прокуратури Волинської області щодо проведення досудового розслідування у зв’язку зі скаргами мешканців Луцька на жахливий сморід, масове погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя та праці.

Про це повідомили на сторінці Луцької міської ради у фейсбуці.

У зверненні йдеться про те, що з 2016 року з початком діяльності ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» мешканці Луцька, сіл Гірка Полонка та Городище-1 страждають від нестерпного смороду, який поширюється від полів фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод», куид «БІО ПЕК» скидає рідкі відходи біоетанольного виробництва.

Внаслідок того, що завод не забезпечує вчасне очищення полів фільтрації та знезараження стоків, сморід, особливо у спекотну погоду, поширюється містом та довколишніми селами.

У зв’язку з цим прокуратуру Волинської області просять відреагувати та розпочати досудове розслідування.
Нагадаємо, ситуація зі смородом в Луцьку, що спричинений діяльністю заводу з виробництва біоетанолу «БІО ПЕК», досягла критичної межі. У місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу. За день вдалося зібрати понад 8 тисяч підписів.

Ввечері 2 липня завод з виробництва біоетанолу незаконно злив у міську каналізацію мелясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом. Зі слів першого заступника міського голови Григорія Недопада, «БІО ПЕК» здійснив провокацію, щоб уникнути відповідальності за поширення смороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 4 Липня 2019 11:02
майже те саме було два роки тому, а толку не має і дотепер, сьогодні вночі сморід і біля срібних лелек був, їм пофіг ваші звернення
Юра Показати IP 4 Липня 2019 11:38
Смердить від курчатні Пан курчак що на Львівські 155а за дачами я працюю за 300метрів від них неможливо дихати це не відстійники наведіть кінець кінцем лад хватить покривати Курчаків.
Старе місто Показати IP 4 Липня 2019 14:10
Чому в зверненні тільки селища Луцького району? Весь Луцьк смердить!
Анонім Показати IP 5 Липня 2019 08:17
Скільки років буде продовжуватись ця тягомотіна зі смородом???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus