USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Масове вбивство селян у Малі: 134 загиблих, сотні постраждалих

25 Березня 2019 14:51
Під час нападу на село в центральному Малі озброєні бойовики вчинили масове вбивство 134 мирних жителів, в тому числі жінок і дітей. Ще 55 мирних жителів отримали поранення в результаті нападу в Огоссагу в районі Мопті. Мова йде про сотні постраждалих.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

В ООН «шоковані й обурені» подіями і закликають негайно провести розслідування і покарати винних у трагедії. ЮНІСЕФ заявив, що надає допомогу жертвам нападу. «Багато хто з поранених дітей були евакуйовані в медичні установи для лікування. ЮНІСЕФ постійно надає першу медичну допомогу, медикаменти і лікувальне харчування. Діти Малі платять найвищу ціну за посилене насильство в центральній частині Малі. З 2017 року відсутність безпеки призвела до зростання кількості убивств, каліцтв і вербування дітей», – констатувала виконавчий директор організації Генрієтта Форе.

24 березня президент Малі Ібрагім Бубакар і Рада міністрів оголосили про розпуск так званої групи самооборони, згідно урядовому комюніке. У комюніке не зазначено, чи була ця група винна в нападі в Огоссагу. У регіоні напружена обстановка через часті напади на етнічні громади фулані, які підозрюються у зв’язках з джихадистськими організаціями району, вважають в ООН. Уряд Малі заявив про засудження «з найбільшою серйозністю» вчиненого звірства, а також про намір знайти і покарати винних у масовому вбивстві у відповідності з діючими законами, в майбутньому забезпечивши захист громадян в умовах «істинної соціальної єдності». Саме вбивство тут назвали «варварством з минулого».

Нагадаємо, подібні напади траплялися й раніше, зокрема, у минулому році Хьюман Райтс Вотч звинуватила Дана На Амбассагу у нападах на представників етнічної групи фулані і напади, які призвели до загибелі і поранення десятків мирних жителів. Крім того, в регіоні Мопті Малі в останні місяці неодноразово відзначалися випадки насильства. Кілька солдатів були вбиті в Диуре минулого тижня, а 10 людей з громади догонів були вбиті під час нападу на село Гондогуру в лютому. У Малі налічується близько 3 мільйонів фула, які традиційно є кочівниками і в основному мусульманами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus