USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міліціонер розповів про відеозйомку «звитяжців»

25 Травня 2011 17:52
Начальник луцького міськвідділу міліції Роман Крохмаль поставив під сумнів «правильність» проведення спортивно-патріотичної гри «Звитяга», а її організаторам дорікнув порушенням громадського спокою.

Про це він говорив під час сесії Луцької міської ради у середу, 25 травня, доповідаючи з питання щодо дій працівників МВ УМВС України у Волинській області 30 квітня під час проведення всеукраїнської спортивно-патріотичної теренової гри «Звитяга-2011».

Нагадаємо, гра проводилась з 30 квітня по 3 травня у лісах Ківерцівщини з ініціативи молодіжної організації «Національний Альянс».

Як розповів депутат Луцьради Павло Данильчук («За Україну!»), захід був погоджений з органами влади, проте відправку учасників гри, яка тривала 30 квітня о восьмій ранку біля центрального корпусу Волинського національного університету, знімали двоє правоохоронців.

Міліціонери не бажали представитись, були одягнені у цивільне та не пояснювали, чому ведуть зйомку. У підтвердження обранцям продемонстрували інше відео, які знімали самі організатори «Звитяги».

Проте очільник луцьких правоохоронців пояснив, що претензії організаторів заходу до міліціонерів йому незрозумілі. Тут же він підтвердив, що один з чоловіків у цивільному є його підлеглим. Іншого, сказав Крохмаль, він не знає.

«За що? Що зробила міліція? Чи він якісь питання задавав? Чи намагався зупинити посадку? Може, він любить такі акції знімати?.. І взагалі чи правильно це все було організовано?.. Ви прицепилися до людини. Тобто ви самі порушили там громадський порядок», – говорив він.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт (ВО «Батьківщина») підтримав Данильчука, мовляв поведінка правоохоронців була неправильною.
«Влада сьогодні хоче контролювати кожен крок кожної молодої людини. Якби це організовувала якась провладна організація, то нікого тиску з боку міліції не було б», – виголосив він.

Натомість «регіонал» Іван Смоленг переконаний, що ситуацію спровокували самі «нацальянсівці».
«Це дешевий політичний піар», – констатував він.
«Моя пропозиція Крохмалю – треба робити все так, щоб вас не бачили. Треба все робити якісно і гарно. І тоді не буде таких конфліктів», – висловив свою думку Антон Сосновський (ВО «Батьківщина»).

Втім після тривалої дискусії обранці таки вирішили взяти до уваги інформацію очільника луцьких міліціонерів. Проте обурені організатори «Звитяги» лишились невдоволеними думками опонентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Нацмен Показати IP 25 Травня 2011 18:17
Відео інциденту: http://www.youtube.com/watch?v=xsOYz_zC9qw&
Лучанин Показати IP 25 Травня 2011 18:47
Якщо організатори «Звитяги» так нервують, значить є чому. Ця гра є певними бойовими діями. На неї не йдуть спокійні врівноважені хлопчики та дівчатка. Туди ідуть ті хто хоче чимось виділитись, як правило безшабашні. За такими треба добре дивитись. А якщо вони щось там вчверять? Потім організатори скажуть що таких і в очі ніколи не бачили... Мабуть тому і знімали. Я б на їхньому місці зробив би так само. Принаймні знали що "під ковпаком" і вели себе нормально. Їм же руки ніхто не виламував?..
Олег Савчук до Лучанин Показати IP 25 Травня 2011 19:26
Для чого говорити про речі, в яких "не в зуб ногою"? Не всі розділяють рабську позицію бути "під ковпаком". І слава Богу.
Роман до Лучанин Показати IP 25 Травня 2011 21:54
А де ж чарівне слово "екстримізм", яке завжди супроводжує коментарі про Звитягу?))
Фанат до Роман Показати IP 26 Травня 2011 20:25
навчись правильно писати - може тоді і розумніші коментарі писатимеш
VSC до Лучанин Показати IP 26 Травня 2011 10:38
Братан, ты видать Зарницу вспомнил. Как видишь ничего не изменилось. Власть поменялась, а методы все те же.
Анатолій Котлюк Показати IP 25 Травня 2011 18:55
Пропоную пану лучанину поїхати на Звитягу і побачити цих неспокійних і неврівноважених хлопчиків і дівчаток :)))
tatarynb до Анатолій Котлюк Показати IP 26 Травня 2011 00:07
просто дуже вже комусь хочеться повернути назад "Зірницю" і вистроїти молодь строєм... але організовано, як при совєтах...
Хохма Показати IP 25 Травня 2011 20:33
Правоохоронці замість виконувати політичні замовлення краще б забезпечила порядок (відсутність корупції) у своїй структурі. В Грузіїї таким, як Крохмаль дали під зад, а таких, як беруть участь в патріотичних заходах поставили на їх місце і красота. А здійснювати фото-відео зйомку без особистого дозволу того кого знімають не мають права. Був би там і якби не предявили посвідчення-забрав би камеру.
Роман Показати IP 25 Травня 2011 21:14
Знову Лучанин дурість пише.
Захар Показати IP 25 Травня 2011 22:34
Стежити треба за такими що руйнують сою країну! А сидять вони в шкіряних кріслах в темних кабінетах, а не на патріотичній грі, де більше дружби, братерства поваги ніж в усіх серіях Санта Барбари))
хорвaт Показати IP 26 Травня 2011 08:55
Антон Сосновський.Призвищe всe говорить.Цe диaгноз
VSC Показати IP 26 Травня 2011 09:59
Еще раз утверждаю, что в действиях ментов не было никаких нарушений. Сам люблю ловить их на нарушениях закона, но это не тот случай. Нацальянс просто пытается использовать ситуацию для дешевого пиара. Никто не озвучил норму закона, которую нарушили менты.
Вольдемар до VSC Показати IP 26 Травня 2011 11:09
100%
а ти ту норму читав? до VSC Показати IP 26 Травня 2011 13:56
Тобто без рішень судів, прокуратури можна спостерігати за громадянами які не вчинили жодного правопорушення? Це ти вважаєш нормальним? В той час як маса злочинів лишається не розкритими міліція бігає з камерами і знімає дітей які їдуть на пікнік. Це нормально?
VSC до а ти ту норму читав? Показати IP 26 Травня 2011 14:46
Конкретно, что нарушено????? На улице в общественном месте, собралась группа людей на какую-то акцию, правильно? Какая норма закона запрещает снимать это действо - ментам, журналистам, просто гражданам, в конце-концов гражданам других государств? А? Сошлитесь на акт и статью из него.
СН до VSC Показати IP 26 Травня 2011 18:55
Норма? Порушена стаття 11 Закону України "Про міліцію"
ПЕтя Показати IP 26 Травня 2011 10:56
Не потрібно було приїзджати на службовій машині. Вже за це їх повинні покарати. Як так - не у формі а на службовій машині. Треба було пішки прийти. Це було замовлення! А Крохмаль на мороз впав, що вони гуляли. А звідки він знає, що вони робили? Чому так їх захищає? Тому що він замішаний і йому СТИДНО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus