USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Міст через Стир, двори та дороги: у Луцьку проінспектували ремонтні роботи

19 Квітня 2019 18:04
Усе більшу кількість доріг, тротуарів та дворових територій Луцька охоплюють ремонтними роботами, які в цьому році стартували практично із початком нового року.

Сьогодні посадовці Луцької міської ради перевірили якість проведення робіт на нових об’єктах, як у приватному секторі, так і в центральних районах міста. Участь у робочій поїздці взяли перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, директор Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

Тривають роботи з капітального ремонту мосту через річку Стир на вул. Ковельській. Тут облаштовується бруківкою пішохідна зона не лише на мосту, але і вздовж вулиці. Уздовж мостових тротуарів також буде здійснено підвищення і укріплення огорож, що відділяють тротуарні доріжки від проїжджої частини.
На завершальній стадії перебувають роботи з капітального ремонту прибудинкових територій на вул. Ковельській, 62, 64. Тут вже завершено викладення бруківкою тротуарів, пішохідних зон, а також проїжджої частини, визначено місце для встановлення сміттєвої зони. Також встановлено сучасне LED-освітлення й електроопори з оцинкованої сталі. Таке освітлення надійне і яскраве, воно слугуватиме довго і водночас економно. Посадовці ввели правило встановлювати у місті саме такий вид освітлення, як більш надійний та вигідний варіант. На цій прибудинковій території будуть встановлювати і нові дитячі ігрові конструкції.

Оглянули також ремонт вулиці Грабової, що знаходиться у приватному секторі Луцька. Цією вулицею в дощову погоду неможливо було пройти через відсутність будь-якого покриття і суцільні ями. А зараз тут вистелене новеньке асфальтове покриття.

«Зазвичай на невеликих вулицях ми робимо покриття методом напівпросочення бітумною емульсією, але тут вуличка надто вузька, її неможливо було б якісно втрамбувати, тому вирішили викласти на ній асфальт, – розповів Юрій Крась. – Зробили дорогу оперативно, за два тижні. Із проханням про ремонт цієї вулиці ми отримали звернення від ініціативної групи мешканців, які раніше дуже потерпали через жахливий стан дороги».
Тривають роботи з ремонту тротуарного покриття на вулиці Глушець та на території навчально-реабілітаційного центру.

«На цій ділянці, через постійні розкопки мереж, дорога фактично була відсутня, – зауважив Григорій Недопад. – Зараз уже вся територія перед навчально-реабілітаційним центром викладена бруківкою, буде полагоджено тротуар аж до зупинки біля «Старого ринку», частково він уже теж відремонтований і встелений сучасною бруківкою. Біля школи, уздовж усієї вулиці, буде встановлено захисне турнікетне огородження, а отже пішохідна зона стане безпечною для перехожих і тим більше для вихованців навчального закладу. Зауважу, що ремонтні роботи на всіх об’єктах ми приймаємо лише після того, як виконавці робіт усунуть всі недоліки, котрі ми виявляємо під час оглядів. Тому і на попередніх об’єктах, і вздовж вулиці Глушець будемо стежити за тим, щоб усі роботи були виконані не тільки оперативно, але і якісно. Вже бачимо, що ця вулиця повністю змінює свій вигляд, вона стає сучасною, комфотною і доглянутою».
Продовжується ремонт вулиці Пушкіна, що в районі вулиці Лесі Українки.

Тут дорожнє покриття буде відновлюватися зі збереженням історичної бруківки, аби зберегти автентичну цінність даної території, поліпшити її вигляд, вдало поєднавши сучасну бруківку на тротуарах зі стародавньою, а проте міцною і цінною «трилінкою».

«Вулиця Пушкіна має історичну цінність, вона викладена плиткою «трилінкою», – розповів Ігор Поліщук. – Буде здійснено повний капітальний ремонт цієї вулиці, яка має і туристичний потенціал. Плити Трилінського будуть перекладені, зараз відбувається їх розчищення, автентичність вулиці збережемо максимально. Також буде зроблено капремонт тротуарів із використанням плитки типу мультиколор, яка має різні варіації одного кольору і виглядає дуже гарно. Ми продовжуємо масовий ремонт прибудинкових територій, доріг і дворів у Луцьку, оскільки цей напрямок розвитку міста є дуже важливим для лучан».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 19 Квітня 2019 18:24
ну и чего тут необычно героического? это ваша работа за деньги налогоплательщиков,которые и вам зарплату зарабатывают.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus