USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

МВС Казахстану заявило, що знищить людей, які не складуть зброю

6 Січня 2022 18:30
Міністерство внутрішніх справ Казахстану заявило, що станом на 17:30 (за Києвом), 6 січня, у ході придушення протестів і сутичок із демонстрантами загинули 18 поліцейських і ще 748 правоохоронців отримали поранення.

Про це повідомляє Бабель.

У відомстві заявили, що всіх, хто чинитиме збройний опір і не підкориться вимогам скласти зброю, «чекає знищення». Силовики затримали вже 2 298 людей. Про кількість убитих демонстрантів у відомстві не повідомляють. За останніми даними, загинуло понад 30 протестувальників і понад 1 тисячу поранено. Точних даних наразі немає.

У МВС також відзвітували і про ситуацію по країні — у столиці, Шимкенті, Акмолінській, Кизилордінській, Павлодарській, Північно-Казахстанській та Туркестанській областях ситуація стабільна. В Актюбинській, Атирауській, Західно-Казахстанській, Мангістауській областях перекрито кілька ділянок автошляхів та одну залізничну колію.

Складною залишається ситуація в Алмати – силовики продовжують зачистку, повідомляється, що на центральній площі Республіки демонстрантів розігнали. Вдень по них вели вогонь із автоматів.

На відео — один із боїв у Алмати сьогодні.
Нагадаємо, у Казахстані тривають масові протести, «найгарячіше» у колишній столиці Казахстану. У місті натовпи людей, користуючись безладом, грабують банки, магазини, торгові центри. На вулицях міста чути постріли та поранених, за даними російських телеграм-каналів. За неофіційною інформацією, відомо як мінімум про 30 загиблих протестувальників.

Нагадаємо, вранці 6 січня стало відомо, що до Казахстану відправлено «миротворців» від країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОКДБ).

Читати ще: Головний опозиціонер Казахстану виступив із заявою на каналі Ахметова: він координує протести з Києва

Декілька днів поспіль у Казахстані тривали протести через ціну на газ. У деяких містах поліція жорстоко затримувала мітингувальників. Найжорстокіші сутички відбулися 5 січня, коли в країні почали орудувати мародери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Січня 2022 18:57
Это Азия. Там никто сопли размазывать не будет.
ННН Показати IP 6 Січня 2022 18:58
Закатімперії. Чекайте в парашці теж саме.
Євросоюз Показати IP 6 Січня 2022 19:06
Браво. Чітка позиція держави. Якщо озброєний злочинець не складає зброю, він повинен бути знищений.
Я до Євросоюз Показати IP 7 Січня 2022 05:18
от в нас би так..постріляли-б баранів майданних за кілька днів і далі нормально жили б..
В. Показати IP 6 Січня 2022 21:01
Согласен это Азия.Никто и ни чего там не прощают и со временем сопли розмажут и припомнят даже внукам
Просто Показати IP 6 Січня 2022 21:25
А в честь чого там такий концерт?
Ірина до Просто Показати IP 6 Січня 2022 23:38
Назад в срср
Я до Просто Показати IP 7 Січня 2022 05:16
америкоси майдан замутили..тільки там не яник переляканий керує..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus