USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На кордоні побудують 10 митних пунктів пропуску та ще 25 модернізують

24 Березня 2021 21:10
Уряд підтримав будівництво 10 та реконструкцію 25 пунктів пропуску митниці, у тому числі, на західному кордоні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Прийняте сьогодні урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики. 25 з них буде модернізовано і 10 побудовано: 5 застарілих, ще з радянських часів та які продовжують функціонувати за тимчасовою схемою, а також 5 – абсолютно нових. Першочергова потреба у розбудові пунктів пропуску – це їхнє технічне переоснащення для автоматизації процесів митного контролю і оформлення, що, відповідно, пришвидшить проходження необхідних митних процедур», – зазначив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, коментуючи ухвалення на Кабміні розпорядження «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки».

Читати ще: Встановити сканери контейнерів: Ігор Палиця розповів, як за місяць викорінити корупцію на митниці

Прогнозний обсяг необхідного фінансування на облаштування пріоритетних пунктів пропуску становить 9,8 млрд грн, включно з 4,5 млрд грн на заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

Реалізація проєкту здійснюватиметься, у тому числі, за рахунок польського кредиту, наданого у рамках Договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Зауважимо, ще в лютому народний депутат Ігор Гузь публічно звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою розпочати роботи з облаштування митних переходів «Устилуг» і «Ягодин». Реконструкцію пунктів переходу «Устилуг» та «Зосін» вартістю 6 млн євро розпочинали у 2011 році. Однак роботи так і не завершили, а на місці залишився котлован, на який витратили половину суми.

Раніше народний депутат, голова партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця заявив, що через існування корупційних схем на митниці Україна щорічно втрачає мільярди гривень прибутку. Лише торік через корупцію у системі Митної служби Україна недоотримала понад 100 млрд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus